hemma är där katten trivs

20151219_foenster_001

I natt övernattade vi för första gången i det nygamla huset så jag antar att vi är inflyttade nu. (!!) Selma som har varit på besök hit ett par gånger tidigare, och förresten alltid verkat något snopen då hon hämtats hem till gamla lägenheten igen, fick igår totalfnatt av glädje då vi öppnade dörren till övervåningen för där uppenbarade sig en trappa som hon helt tydligt älskar att springa av och an i. För min egen del känns det helknäppt att bo i ett hus med två våningar, det har jag aldrig gjort förut men då jag var yngre fantiserade jag ofta om sådant och var avundsjuk på de vänner som bodde i tvåvåningsegnahemshus, och senare på de lyckligt lottade som fick bo i egna lägenheter med två våningar eller ens ett litet loft. Nu när denna dröm har besannats så känns det overkligt och rent av bortskämt, t.o.m. så pass att upplevelsen balanserar vacklande på gränsen till att emellanåt känna viss skuldbelägenhet. Men Selma, hon tar emot detta utrymme med pur okamouflerad entusiasm, och det är oerhört roligt att se. Och nog är vi glada vi människor med, förstås, men det känns liksom lite äckligt och skrytigt att tala om det, åtminstone ännu, innan jag har vant mig, om jag nånsin gör det.

20151219_foenster_002

På tal om drömmar så drömde jag i natt att det här huset inte hade någon riktig dusch, bara två små — en uppe på en hylla i något slags datarum bredvid en dyr printer som absolut inte fick bli blöt, en annan under en arbetsbänk i köket omgiven av känsligt golv som inte heller fick bli blött. Enda sättet att duscha var genom att sitta på huk endera under ett bord eller på en hylla och låta en försiktig försiktig stråle långsamt rinna över kroppen. Det var hemskt. Det intensiva hatet jag kände gentemot mig själv för att jag inte märkt detta när vi varit hit på visning kan inte beskrivas eller jämföras, det var fullkomligt förblindande. Lyckligtvis var det inte en sanndröm. (Hör och häpna!)

20151219_foenster_003

Vaknade kvart före nio och har druckit tre koppar kaffe sen dess och tror banne mig att jag blir tvungen att ta en fjärde också innan jag kan känna mig tillräckligt fokuserad för att ta itu med något. Ska fortsätta flytta lite fler grejer idag, och nog känns det fortfarande som ett evighetsprojekt den här flytten men kan också ana att den uppfattningen är blott en illusion. Det finns ett slut! Lite som även på det här inlägget.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

5 reaktioner till “hemma är där katten trivs”

  1. Åh, vad gött ni har det! Njut av tvåvåningsheten. Har heller aldrig mer än tillfälligt bott i flervåningshus eller -lägenhet. Lyxigt. Och jag skulle så himla gärna villa komma på nyårsfest till er!! Det enda problemet: att det är så lååångt dit. Egentligen bara mentala spärrar det där med att nånting sker långt borta men när Joakim också jobbar över nyåret. Men ska kolla lite bussar i varje fall o snart bestämma mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s