på hemmaplan

20151211_trasa

Vi hade tänkt påbörja målandet av vardagsrumsväggarna igår kväll, men kom aldrig så långt. Hade inte tänkt på hur tidskrävande förberedandet antagligen skulle vara, och fastän Selma erbjöd en hjälpande tass tog det sin tid. Däremot är listerna tejpade, golvet kraftpapperstäckt och väggarna fria från spikar, skruvar, hyllor, gardinstänger, ojämnheter och damm, vilket inte är fy skam det heller.

20151211_soffa

Har köpt en ny gammal soffa. Ville egentligen inte ha en plufsig en för jag har haft en sådan i några år och blivit mycket trött på den, även den i sammet (krossad, inte medaljongmönstrad), fast röd. Men så uppenbarade sig denna som såg lite ut som en mossbevuxen stenbänk (och väger nästan som en också), är åtminstone liiiite mindre plufsig än den röda, ska gå att bädda ut (till skillnad från den röda), var i gott skick (definitivt till skillnad från den röda), och så tänkte jag att de plufsiga sofforna är alltid de mest bekväma ändå och dessutom så dras jag ju till detta ålderdomliga fulsnygga, det hjälps inte. Den såg tyvärr något bedrövlig ut mot de blårandiga tapeterna, det skar sig på något vis och jag hann snegla eftertankestveksamt på den ett par gånger, men i.o.m. väggmålandet så lyfte vi ut den ur rummet in till köket där väggarna är vita och en hel del grönväxter står och väntar på sina platser här och där, och i kombination såg det så lovande tjusigt ut att jag plötsligt blev något förälskad i soffan. Sen levde vi lyckliga i alla våra dagar, tror jag, eller tills endera av oss slits ut.

Finns viss risk att den här bloggen ska utvecklas åt inredningshållet inom den närmsta framtiden eftersom interiör är ungefär allt jag tänker på nu för tiden, men bilder på stilrena rum med trendsäkra accenter kommer ni knappast få se här ändå. Vill vi vara snälla kan vi beskriva min smak då det gäller inredning som lite eklektisk och lutande mot bohemisk, vill vi vara rakare på sak kan vi säga att den är hullerig-om-bullerig och sjabbig. På plussidan: jag kan fan inte med shabby chic, min generella svaghet för sjabbiga saker till trots, så den ögongonorrén slipper ni alla fall utsättas för. GRATTIS INTERNET. (/Dressmanreklamröst.)

Men än är inte flytten avklarad, det går verkligen jättelångsamt och fast det i teorin skulle gå att bara rafsa ihop sina förnödenheter och flytta in där och bara vistas i det nuvarande hemmet i städ- och packsessioner, så känns det inte riktigt rätt. Vill göra det mer högtidligt, antar jag, vill att det ska vara en något tydligare gräns där emellan, göra saker mestadels klara här innan jag börjar nysta upp dem på ett nytt ställe. Har t.ex. tömt mina skrivbordslådor idag, slängde det mesta av vad som fanns i dem och herregud så befriande det var. Nån av dem har jag knappt vågat titta i sedan min depression och arbetslöshet runt 2010-2011 och de innehöll således fortfarande en massa räkningspåminnelser och brev från arbetskraftsbyrån, FPA och mentalvårdsbyrån. Örk. Jag kunde verkligen inte ta itu med ett jävla piss då, tack och lov har jag bättrat/kryat på mig en aning sen dess.

Ska återgå till det som kvällen egentligen var reserverad för, att flyttfixa. Inte att blogga. Är som vanligt så trött varje veckodag och det känns både lyxigt och stressigt med all denna lediga helgtid, nu KAN jag verkligen get shit done men också känns det som att tusen små megafoner i hjärnan skriker åt mig att göra nånting nu innan det är för sent för nästa chans är långt borta så jag måste passa på nu nu NUUUUUUU, GÖÖÖÖR NÅNTING, GÖR NÅÅNTTTIIIIIINNNNGGGG och så vidare, och det får mig att gå i baklås ibland. Ser så fasikens fram emot att ha hela spektaklet överstökat! Och allra främst att flytta in förstås, en helt bra morot att sträva efter.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “på hemmaplan”

  1. En blogg åt flytt- och inredningshållet blir mästerligt. Ser fram emot det. Och grattis till huset och sambon och allt, va bra det blir!

  2. Vad spännande att följa flytten, särskilt eftersom jag är mitt uppe i en själv. Jag förstår verkligen det där med att vilja ha en tydlig gräns mellan de olika hemmen. Jag märker att jag har ett väldigt stort behov av att liksom vara närvarande under packandet, hur flummigt det än låter. Att undvika just det där nedrafsandet i lådor och att också få packa ner mina egna saker. Även om man vill flytta ihop med någon behöver det ju liksom inte betyda att det är helt oproblematiskt… hehe.

    1. Låter inte alls flummigt, vet exakt vad du menar! Vill gärna ha koll på vad jag packar och vart jag packar ner det, och försöka tänka lite taktiskt och praktiskt med båda två också. Va kul att ni hittade bostad, grattis!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s