en liten tid vi leva här, med mycket möda och stort besvär

Har tänkt på den där textraden i ”Hej tomtegubbar”, hur frickin’ konstig den är. Glättig meningslös sång om lustiga tomtegubbar som antagligen är salongsberusade, och sen en bekymmersfri melodi som flikar in en liten tid vi leva här, med mycket möda och stort besvär. Jag vet inte vad, men jag misstänker att det säger nånting, men jag vet inte heller om vad. Kanske om oss, det nordiska folket, eller kanske om människan överlag, att vi går omkring och intalar oss själva att vi ska vara så förbannat aningslösa och trudeluttiga att vi inte ens märker av när vi bara låtsas längre, när eländet slinker igenom även i de mest hurtiga sångerna, vad säger det att det gör det och vad säger det att vi inte märker det — jag hade i alla fall inte tänkt på den där raden tidigare och det är så oerhört vrickat att det är en fras jag har uttalat ur min egen mun hundratals gånger utan att en endaste gång reflektera över den ens det minsta? Äsch, jag vet inte. Jag har sovit cirka tre timmar i natt och DET MÄRKS.

christmastreeandkid

Har skrivit en krönika om Moderna julsånger. Blev överraskad själv över hur transparent min aversion gentemot julen uppenbarade sig i den, fast jag inte skrev om mina egna erfarenheter direkt. (Förutom då det gäller sockerbagaren, honom kan jag känna igen mig i p.g.a. extremt låg stresstolerans.)

Andra moderna julsånger som föll bort:

Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund, och det är helt överjävla idiotiskt att vintertida ljuspunkter = juleljus, så det är opassande att hänga upp våra ljusslingor för tidigt för då kan folk PRATA och senast tjugondag knut ska de ner igen för så lyder julreglerna! Så istället lever vi depressivt totalmörker flertalet månader om året i ett land där cirka tusen personer begår självmord varje år, okej.

Natten går tunga fjät, runt gård och stuva och vi orkar faktiskt inte med det i år heller så vi har bokat en charterresa till varmare och fattigare breddgrader där vi ska leva som kungar och drottningar och må bra då vi stöder turismen med våra en-euros-piña-coladas och förresten är det såååå fint där och naturen är helt oförstörd förutom kring flygplatsen då och människorna är liksom såååååå äkta vet ni och de har finsk julmat på hotellet för det är ett måste såklart et cetera et cetera.

När juldagsmorgon glimmar jag vill till stallet gå och jag vet verkligen inte varför men oroar mig för att julen har framkallat nån undermedveten dödslängtan och det är för att hänga mig eller nånting, och förresten har jag inte ens något stall så vad håller jag på med, varför talar jag om det som att det fanns, jaaaag håller kanske på att bliii gGAALeEeEEnnn hahahahahahaha??

Adventstid kom till mitt ensamma hus, jag sätter i staken ett sparat ljus — ew TMI!!

Ehe ehe höhöhö äh.

Åh söta bebis Belsebub jag borde verkligen sova. Men istället ska jag måla vardagsrumsväggar! Kan bli en spännande erfarenhet.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “en liten tid vi leva här, med mycket möda och stort besvär”

  1. Hoho, jag är SÅ MED DIG i dessa omskrivningar. Blev så glad av den där kolumnen (vet att det inte precis var precis meningen, men ja, blev glad ändå, du förstår). Har själv så mycket möda och stort besvär med min egen julkalender just nu och kämpar mot att den inte ska spåra ut i en enda FUCK YOU EVERYONE-kavalkad. En julkalender borde ju vara sådär harmlös, humoristisk men ändå med en knorr, men liksom ORKA när man själv är som en urvriden trasa i dessa tider, bara har lust att rita bilder av grisar som skär rövar av människor och äter upp dom typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s