mer ur antifeminismpropagandaarkivet

suffragettes_002

Mer ur antifeminismpropagandaarkivet! (Puh, vilket ord.)

Tycker det är så intressant att se hur kvinnors rösträtt motargumenterades, t.ex. genom att placera mannen i en martyrroll, som i de här två. T.v. ”What is a suffragette without a suffering household?” och t.h. ”Let the women run the goverment”.

Mannens plats i bägge är ju direkt utbytt med kvinnans — men när en kvinna sitter fast i hemmet för att ta hand om barnen då mannen är ute och styr/röstar, där finns tydligen inget martyrskap. Om något, så tycker jag att de här bilderna berättar att feminismen sannerligen behövdes. Ifall det värsta som kan hända en man är att tvingas ta hand om sina barn, eller att låta kvinnor komma till tals inom ett statligt organ som har minst lika mycket makt över deras liv som över männens, då finns det nog skäl att ta sig en rejäl funderare.

Andra affischer från den här tiden skildrar suffragetter som rosenrasande argbiggor. Som om ilska och frustration som reaktion på ett strukturellt förtryck på nåt vis vore orimligt! Nä, måste nog säga att jag har full förståelse för att kvinnor var förbannade då det begav sig, det hade jag också varit.

Ursprungligen postat på instagram.com/sevendays.fi.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s