direkt ur livet

20151129_semlalimpa20151130_snoeflingor

Ja, vad händer riktigt i mitt liv då? Det är väl det den här bloggen är här för att dokumentera. Låt mig berätta.

December medför det här året en mer påtaglig förändring redan vid månadens start, och inte bara den diffusa där vid månadens slut med sitt medföljande årsskifte. Det är förstås den där flytten som jag tidigare nämnt som är i görningen, ut till Vöråstan (alltså inte till centrala Hartmanshuset som fastnat på bild ovanför), där jag alltid känt en dragning till att bo sen jag flyttade till Vasa för andra gången för fem år sedan men utan att testa på det. ”Plötsligt” händer det.

Mina parenteser var hit i söndags och hämtade katten Esmeralda och lämnade i utbyte lampan, vi kan kalla den Dagsljus, som de hade till övers. Likt alla andra ljusterapilampor ser den ut som en överdimensionerad babymonitor men ljuset, jisses, ljuset. Så jämnt och klart. Bilden överst togs långt efter att solen gått och lagt sig — det skulle ni inte ha gissat, va? Börjar misstänka att det är nånting seriöst uppfuckat med min person, sommartid gnäller jag ofta på att det är för LJUUUST och att jag blir GAAALEN av det starka solskenet och sen vintertid ska jag gnälla på det motsatta, fast med samma galenskapseffekt. Båda plågar mig.

Är oerhört stressad utav korta dagar och pågående flytt och julrush på jobbet, stressen omger mig lite sådär som en hundstank i en trång hiss en blöt höstdag, och det är fortfarande så att för varje punkt jag betar av så återstår tusen. Det hör väl till. Sist jag flyttade gjorde jag mer eller mindre bara så att jag slängde alla mina saker i lådor och påsar och tog med mig rubbet. Förde också en del saker till Katternö, bl.a. en hel del kläder som sedan fick stå i ett utomhusförråd och bli tuggade på av möss. Det dröjde ett par år innan jag ens hade packat upp allt skräp jag tog med mig, och för att inte finna mig i samma situation igen denna gång, för det sög veeeheeerkligen, så ägnar jag mig åt tidskrävande småplock. Har gått igenom mina nagellack och sminkprodukter och slängt ungefär hälften av dem, och gjort andra dylika rensningar. Tillbringade två, tre timmar av gårdagskvällen med att leta reda på alla strumpor och strumpbyxor i hemmet och sortera dem. Fyllde en hel plastpåse med söndriga exemplar och hittade förvånansvärt många svarta maka par men få i de klara bjärta färger som jag inhandlat enbart av den orsaken att det ska vara lätt att hitta deras makar. MEN VAR ÄR LOGIKEN I DET, skriker ni, och jag är med er. Var är den?! Ja, ni hör ju själva, det är en spännande tid att vara vid liv! Strumpsortering!! WOW!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “direkt ur livet”

  1. Hahaha, jag har också strumpsorterat mitt i julpyntandet 😀 Kul med flytt. Efter varje flytt jag gått igenom så känns det så skön efteråt då man fått rensa bort gammalt och får starta på nytt på nya ytor. Hoppas du börjar trivas i vörostan! 🙂

    1. Haha, va lusigt, det måste vara nånting som går just nu! Ja, jag ser SÅ fram emot att göra mig av med en del av överflödet! Känns ganska äckligt faktiskt att inse hur mycket onödigt jag samlat på mig. Tack tack! 🙂

  2. Grattis till flytten! Eller vad man nu ska säga. Det är ju roligt, men så fruktansvärt jobbigt. Jag ska ha tömt min lägenhet om tre veckor. Inbillar mej att jag har massor med tid och försöker kränga gamla pocketböcker på folk. Samt sälja skrinnskor på facebook kirppisar. Går sådär, hittills har jag bara fått förfrågningar av okända män om jag kan skicka foton på mina fötter. Mycket charmigt.

    1. Tack tack! Vi har inte ÄNNU heller flyttat in, men det tar sig. Trodde också att jag skulle ha maaassor med tid att göra mig av med grejer men eh, nä, blir istället så att jag får ta med skräpet till nya stället och sen efteråt göra mig av med det. Måste bero på min überorganiserade natur att allt går så jäkla planenligt och smidigt!

      Grattis själv! 🙂 Både till flytt och nya spännande bekantskaper på nätet!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s