tillgubbad

gubbkofta

Tillgubbad i gubbkofta! 👴

Att gubba till mig mentalt försöker jag också ibland, som då jag känner mig ängslig inför att säga min åsikt. Det resulterar ofta i förmildrande omskrivningar och då kommer ståndpunkten inte fram lika tydligt, samt att det blir lättare för andra att avfärda mig i.o.m. att jag till viss mån gör det själv. Så när jag finner mig i en situation där jag känner mig osäker, inte för mina åsikter men för att våga säga dem, så brukar jag ta till gubbövningen genom att tänka typ: What would en gubbe do❔

Svaret är att samtala med en självklarhet-i-världen som oftast hör till de äldre män som är vana med att höras och beaktas. Gubbar verkar sällan att känna något tvång att vara alla till lags, att ursäktande försvara sin åsikt redan innan den blivit ifrågasatt, eller att försöka berättiga sin existens och ståndpunkt inför sina medmänniskor genom att förmedla någon typ av foglig ödmjukhet eller sympatisk underlägsenhet. Jag försöker alltså helt enkelt att också gubba till mig då, något som inte går ut på att vara otrevlig, men att bete sig lite mer som att en är jordens mittpunkt och att ens omdöme räknas bara, och att det är den mest naturliga grejen i världen. #gubbspiration #gubbfulness 👴 💭

Ursprungligen postat på instagram.com/sevendays.fi.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s