sömnig söndag följer lullig lördag

20151122_esmeralda
20151122_selma

Sömnig söndag följer lullig lördag. Fast riktigt illa har varken idag eller igår varit, mest har jag bara grav sömnbrist som vanligt. Hade beslutat att skippa gårdagens gala eftersom högtidliga tillställningar nog inte riktigt är varken min tekopp eller champagneglas, och eftersom att de till på köpet tenderar att göra mig rätt ängslig utöver obekväm. Bestämde istället att joina upp på efterfesten för att inte missa allt det festliga. Gick till D.O.M. för att invänta det magiska klockslaget 01:00 då även biljettlösa skulle släppas in, men det var sån knäppt bra feelis där på munkhauset med dj:s som spelade BRA (!!) musik från vinylskivor och människor som kompenserade bristen på dansgolv med att dansa precis överallt, att det blev avlägset att känna nån brådska med att lämna stället och dra vidare.

Anlände till galans efterfest närmare klockan två än ett och vid det laget hade de flesta hunnit fara hem, men mötte Magdalena i dörren! Som beslöt att stanna längre! Jag bekantade mig med denna förtjusande kvinna för nästan tre år sen, ett faktum som gjorde mig helt stirrig vid något skede igår då jag insåg att vi trots det och trots att vi bor ganska nära varandra aldrig träffats förut. Eller nej, egentligen var det inte det som gjorde mig häpen, tvärtom är jag usel på att träffa människor och att jag inte träffar någon hör till standard. Det som gjorde mig ställd var att jag kände mig så avslappnad i någon jag aldrig förut träffats sällskap, för sådan brukar jag inte vara. Jag såg på Magdalena och tänkte ungefär ”Hur?! HUR GÖR DU DET?!” — för det är jag medveten om att det måste vara hennes förtjänst. Har kunnat konstatera att Magdalena är så genuint cool att en del av det lägger sig som en lugnande hinna även över de mest invärtes-neurotiska, det tackar vi för!

Hann också träffa min gamla tonårsbekanta Lillemor (också känd som innehavare av årets familjeblogg!), vi hade nog inte setts på över tio år innan vi råkades på en sevendays.fi-träff i somras, och då blev det så att vi två satt för oss själva där ute och pratade medan vi kedjerökte ett par cigaretter på var. Tror att Lillemor gör intryck på alla hon träffar, så även mig, och jag har sen dess ofta tänkt på vårt samtal vi då hade. Förr i tiden när vi var sexton-sjutton-aderton satt vi ofta på samma café i Jeppis, cafékulturen var stark där då och det blev automatiskt så att alla som gick på samma café så blev en mer eller mindre bekant med, men vi hade också gemensamma kompisar. Den Lillemor jag minns från den tiden hade alltid åtminstone två saker på gång: 1) ett skratt och 2) ett hyss. Detta har inte förändrats, vi tackar för fisushotten!

Träffade överlag bara på trevligt folk igår. Känns förstås något snopet att jag inte hann träffa på fler av dem då tajmingen blev så som den blev, men hade en lyckad kväll ändå. Har bläddrat igenom en del blogginlägg om gårdagens gala och det slår mig att alla framhåller just samma sak som höjdpunkten — kontakten. Nästan så att en börjar fantisera om att styra upp nåt slags bloggers’ retreat i nån lägergård eller något, men, ehe, tja. Hade liknande idéer för Blemmagänget då vi ännu höll på, men det blev aldrig av. Oavsett, låter definitivt mer som en tanke för till exempel en manisk måndag det än en sömnig söndag. Ska slänga mig på soffan och titta på mina själsfränder: zombier. (D.v.s. Look Who’s Walking, så som jag fortsättningsvis anser att serien borde heta.)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “sömnig söndag följer lullig lördag”

  1. Nämen åh, jag har gått omkring och myst av dina varma ord sen jag läste dem tidigare idag men inte kunde ta mig tid för att svara. Vad ska man ens svara när nån skriver så fint! Men jag tror nog att coolheten minst sagt är ömsesidig. När jag ändrade planer där i dörren, tänkte jag att inte på att vi faktiskt aldrig träffats förut, haha, det bara blev så eller kändes som ett ”jamen såklart”-val. Får man en chans att hänga med den välformulerad och stilsäkra Portin så gör man det. 🙂 Det var i varje fall superkul att träffa dig IRL! Hoppas vi springer in varann igen! Och feelisen på DOM lät ju förresten helt super!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s