mörkt blomster

Den här dagen har varit en ganska sliten en med migrän i faggorna (tack rödvin), men gårdagen kändes snäppet glamourösare. Främst för att jag satte på mig smink i heeela ansiktet, något som sällan händer nu för tiden, komplett med rouge och maskara och nytt läppstick. Fördrev lite dötid med att ägna mig åt gammal hederlig selfieknäppande, så som vissa mejkade tillfällen gärna tycks vilja uppmana till. Hade dessutom benat håret på fel sida av huvudet och kände mig extra förnyad på grund av detta.

Nytt läppstick, ja, gick till Kicks igår och kunde inte bestämma mig mellan en läppstiftspenna och ett matt läppstift och köpte således båda två. Kunde inte heller bestämma mig vilket av dem jag skulle ta på mig så det är en kombination av båda två på bild. När jag kom hem och beundrade förpackningarna (nya sminkförpackningar är alltid så trevliga innan de tas i bruk) så var jag tvungen att hånskratta åt mig själv och vilken sabla karikatyr på mig själv jag kan vara ibland. Naturligtvis hade jag valt de produkter med namnen ”Dark Floral” respektive ”Dark Spirit”. Hah! Vad annars? Kan jag bli mer förutsägbar?

När jag var liten drömde jag en tid om att då jag blev stor ha som som jobb den ärofyllda uppgiften att namnge smink. Kunde blir djupt frustrerad på det forna kosmetikaföretaget Anytime som alltid döpte sina produkter till meningslöst romansklyshigt dravel som ”Missing you”, ”Lovely dawn” eller ”In your eyes”. Fortfarande kan jag bli upprymd av ett bra namn (exempel: H&Ms mörkturkosa ”Moody Model”-nagellack, det måste inte vara komplicerat för att vara rätt) och, ja, fortsättningsvis måste jag erkänna att jag gladeligen skulle tacka ja till en sådan arbetsöppning. Dessvärre har jag senare insett att det knappast finns specifika fulltidsjobb bestående uteslutande av den namngivande uppgiften, men en kan ju drömma. Eller ”Fanciful daydream”, så som Anytime antagligen gärna hade velat uttrycka det.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

7 reaktioner till “mörkt blomster”

  1. Ja nagellacksnamn är DET BÄSTA! Och H&M är ju faktiskt riktigt bra på dem (har t.ex. Blue My Mind). H: Hon som ännu drömmer om att hitta OPI:s gamla utgångna Kinky in Helsinki…

    1. Hih sånt gör mig så glad, ordvitsiga namn! Gillar också när namnen bara PASSAR så jäkla bra, ska jag köpa ett nytt lack och kan inte bestämma mig mellan två väljer jag oftast det som har det bättre namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s