höstyttret

hoeststilskollage

Är långt ifrån någon modebloggare och är inte heller längre så värst intresserad av mode och trender (fast påverkas gör jag ju), men trots det så gillar jag sannerligen kläder och stil. Massor. I höst är jag exempelvis svag för sådant i kollaget här ovanför.

Grovt stickade plagg såklart, ingen höst är väl komplett utan dem. De får gärna vara mixade med tunnare plagg så som en hålbroderad lätt skjortkrage, eller ännu hellre glittriga, glansiga detaljer så som paljetter och pärlor. Tycker egentligen att det känns ganska tråkigt med paljettbeströdda snävkjolar vid det här laget (känns mycket 2009), men likväl var det enda bilderna jag har hittat som bäst föreställer den kombo jag gillar just nu. Själv har jag åstadkommit snarlika lookar genom att ta på mig glittriga tunnare blusar under stora stickade koftor.

Utsvängda byxor som gärna får vara i sammet, har ju t.ex. ett par som är över tio år gamla som jag tog i bruk för ett par år sen igen. Har egentligen nog redan hunnit sammanställa en minikollektion av utsvängda byxor, efter att jag letat i ett par års tid, men är som vanligt för evigt på jakt efter det perfekta paret. Ibland glömmer jag dock bort vad ”perfekt” betyder och har därför köpt ett par ljusa (!!) jeans, eller någon typ av mellanljusblå. De har relativt hög midja och har således nån slags retro-sjuttiotals-vibb med sina vida trumpetben och jag blev mycket förtjust i dem p.g.a. detta, men jag känner mig jäkligt utklädd då jag har dem på. Inte på grund av modellen, men färgen och en svag slitning i den. Vet faktiskt inte vad jag ska göra med dem, om jag nånsin kommer vänja mig. Köpte dem för några veckor sen, har använt dem en gång. Verkar inte lovande.

Andra saker vi ser i kollaget är bland annat Ulyana Sergeenko som bär en högmidjad blommig kjol med en transparent, lurvig tröja ovanpå en rejäl tantbehå och ser samtidigt perfekt ut som vanligt, samt förstås polotröjan som alla är galna i just nu. Använde polon ganska flitigt förra hösten, och fast jag fortfarande gillar dem så gör det mig lite obekväm att de ska vara ett sånt trendplagg just nu eftersom att jag är fånig på det sättet. Tycker det ser så, ja, jag vet inte riktigt, medvetet och planerat ut på mig. Lite som att jag verkligen försöker vara ”trendig” eller ”modern”. De flesta av de här bilderna samlade jag egentligen på mig under förra årets höst, antar att jag inte direkt kommit på något nytt tills i år. En sån där stor tubhalsduk i fuskpäls blev jag helt kär i då och spatserade således till Eurokangas för att köpa mig en bit päls att tillverka en sådan av, men den ligger fortfarande orörd på hatthyllan. Nå, kanske hinner jag ännu få den sydd innan snön kommer, och om inte det så innan den smälter igen i alla fall.

För att vara ett inlägg i vilket jag försöker samla ”inspiration” så var detta hemskt oinspirerat. Brukar annars tycka om att pladdra om kläder och stil men ikväll hittar jag inget flyt alls. Buu.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “höstyttret”

  1. måste säga att jag inte är nån stilentusiast överhuvudtaget, det blir dessutom bara värre med åren – MEN de där bilderna ovan i ditt collage är helt SJUKT inspirerande! Skulle kunna tänka mig att gå i allt det där. Får nästan lust att göra en sån där ”höstförnyelse” och ta in vintern ”med stil”. Du har sen å andra sidan vad jag minns alltid haft en mycket tilltalande estetik!

    1. Nå äsch, tack hördu! Blev förresten mycket förtjust i den där blommiga skjortan du hade i dokumentären (tillsammans med de röda byxorna), den var PERFEKT.

  2. Åh, höstmode är helt klart den bästa modesäsongen. Jag menar – man får ha kläder på sig och det finns ett större utbud av mörka färger om man vill köpa nytt (blir fan deprimerad i butiker på vår/sommar p.g.a. alla sladdriga plagg i pastellfärger). Mysiga ylletröjor är världens bästa plagg och rejäla kappor är fina att svepa in sig i. I just det här kollaget dras jag speciellt mycket till bilden längst ner, andra från höger, med kombinationen rostfärgad yllekjol och svart polo. Kanske för att jag har en liknande kombination i min garderob, men den kjolen är just nu för tajt i midjan för att det ska vara bekvämt (p.g.a. bulla, dock inte bulle i ugnen ;)).

    1. Jamenvisst! Sladdriga pastellkläder är HEMSKA. Inte heller särskilt förtjust i den fladdriga neontrenden, huu. Tror att den där kjolen på bild egentligen är en mockakjol, men den ser faktiskt ut som ylle när jag skalade ner den! Kan riktigt föreställa mig dig i en sådan utstyrsel, trés akademikerchic. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s