förkylningsfredag

20151013

I.o.m. förkylning ser jag just nu ut som att jag påbörjat en metamorfos där slutstadiet dessvärre inte är en vacker fjäril utan Voldemort. Jag är blek, hålögd och samtidigt torr och flottig i hyn, får ibland såna ihållande hostattacker att mina magmuskler nästan syns nu men ofta orkar jag bara inte ta den striden så istället väser jag som en orm. Jag svamlar för mig själv med storartade planer så som ”Imorgon ska jag dricka maxdosen Finrexin”, som jag drömskt och beslutsamt sa för mig själv igår innan jag somnade. Det finns nånting maniskt i det beteendet, känner jag. Maxdosen är f.ö. åtta påsar, så står det på paketet. Är nu uppe i tre. Jag sov med en stickad tröja på mig och tätt invirad i ett täcke (puppastadiet, klart och tydligt), och jag har under de senaste tre dagarna snutit mig så mycket att jag på riktigt blivit orolig för att jag ska flå min stackars näsa som sen ska drabbas av köttätande bakterier eller infektion som leder till kallbrand, et cetera. Ja, ni fattar säkerligen He-who-must-not-be-named-parallellen där.

Bilden ovanför togs då jag ännu var frisk, alltså, inte ens fastän jag skulle dölja mitt ansikte med en katt skulle jag just nu kunna kamouflera min sjukdom. Men, ingen feber idag! Har bara behövt snyta mig en gång i timmen istället för en gång var femte till tioende minut! Nästan så jag vågar börja hoppas på att kunna åka ner till Helsingfors imorgon trots allt. Men i så fall måste jag duscha inom en snar framtid, vilket känns både jobbigt och tråkigt för ett av mina få glädjeämnen här i livet just nu är att jag antagligen stinker men det vet inte jag för jag har inte fått tillbaka mitt luktsinne ännu. Det är en snäll bonus med förkylningar, tycker jag. Du kan vara äcklig och lat utan att effekterna av det bidrar till ditt lidande. Synd att inte ta vara på såna enastående möjligheter va?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

( ͡~ ͜ʖ ͡°)

( ͡° _ʖ ͡°)

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s