zoetrop & kalejdoskop

20151007_selmacirkel

I höst då jag pysslat på här hemma eller på jobbet har jag lyssnat mycket på en blandad låtlista innehållande en hel del psykedeliska vibbar och slingrande melodier (som ett kalejdoskop, tänker jag mig) mixat med en del simplare folkrockpoppiga låtar som liksom stampar på i jämn takt (som ett zoetrop, tänker jag mig där). Eller hur nu än stilarna ska beskrivas, blir alltid osäker då det kommer till genréer. Den innehåller för övrigt flertalet låtar i vilka en cembalo kan höras, eftersom jag knappt kan föreställa mig ett höstigare läte ur ett instrument! I alla fall, här är den och den är förstås alltid under konstruktion som de flesta Spotifyplaylistor.

Jag lyssnade också på den här listan en del i våras men den lämpar sig bättre för hösten, helt klart. Den innehöll tidigare en del ”vårigare” låtar också men då hösten gjorde sin entré insåg jag hur fel de kändes där. Gör ni också så att ni associerar viss musik med en viss årstid, typ av väder, tid på dygnet, och så vidare? Och ifall ja, har ni också ett höstsoundtrack?

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s