stoppa pressarna! visste du att…?

För en månad sen påbörjade jag en sån här ”tjugo saker du kanske inte visste om mig”-lista som var populär i bloggosfären då. Eftersom jag är oerhört långsam med att komma på saker om mig själv och ännu mer sävlig med att komma på sånt som jag kanske inte nämnt i bloggen förut så blev listan klar först ikväll. Så här är den. Första punkten matchar förresten min tröja.

20150902_kattpolo

 1. Jag kan spinna som en katt.
 2. På åttan gjorde jag slut med en kortvarig pojkvän för att han inte visste vem Stephen King var eller vad déjà vu betydde. Förälskelsen både började och gick över rätt ögonblickligen. Jag var inget stort King-fan vad jag minns men jag bara kände att nä-ä en person med sådan allmänbildning kan jag fasen inte prata med. Snoooooobb.
 3. För mig är det svårt att bli god vän med en person som har en såndär generellt osvikligt positiv och gladlynt attityd. Jag kan uppskatta en sådan person mycket, men känner sällan något riktigt djupt band till dem. Detta på grund av att jag tycks anknyta till folk genom svårmod och negativitet.
 4. Föregående punkt till trots så skojar och skämtar jag ofta och mycket i grupper jag är avslappnad i. Tror jag är tråkigare i min blogg än jag är ansikte-mot-ansikte. Om inte, vänligen berätta inte, låt mig fortleva i denna saliga förnekelse tack.
 5. Jag brukar ibland fantisera om att driva en begravningsbyrå, tror jag skulle trivas med det. Förstås skulle min begravningsbyrå erbjuda ett religionsbefriat och gärna ekologiskt alternativ. Inga dyra kistor som motkämpar den oundvikliga nedbrytningen och inget prat om himmelska makter, förutom universums.
 6. Jag gjorde min första hemsida då jag var elva eller tolv år gammal, har sen dess alltid haft nån form av egen sajt på webben och har således mer eller mindre växt upp på internet. Detta hör förstås inte till ovanligheterna bland de som är yngre än mig, men jag är så oerhört tacksam för att jag var en av de som fick uppleva nätet på nittiotalet. Det var MAGISKT. Jag var för övrigt aldrig nån riktigt aktiv eller social individ till att börja med och innan internet såg jag på massor av teve, d.v.s. var en slacker redan då. Med internets intågande i livet blev det mycket mycket mer kreativt och sociabelt.
 7. I brist på bättre formulering så umgås jag flitigt med en karl just nu, sen flertalet månader tillbaka. Detta är inte alls särskilt okänt men jag har aldrig förut ~*bekräftat*~ det i bloggen.
 8. Jag har haft ganska många piercingar en gång i tiden men nu har jag bara den i näsan kvar, som var den första jag gjorde. Då var jag fjorton, hade inte ens hål i öronen då.
 9. Det bästa jag har gjort minns jag inte ens att jag skulle ha gjort men jag minns det som ledde upp till det. Jag var sex år och gick på ettan och vi delade klassrum med tvåorna. Där fanns en tjej som stammade ibland och när läraren bad henne läsa nån mening ur en bok härmade läraren sen eleven och sa ”D-d-d-du l-l-l-låter så-så-så-såhär”. Minns att jag blev helt förfärad, men där är det stopp i minnet. Vad jag gjorde sen, och detta vet jag bara för att min mamma berättat eftersom att jag efter skoldagen berättat åt henne, var att på rasten gå ensam fram till läraren och säga att så får en inte göra, att eleven kan bli ledsen. Fattar inte att mesiga jag vågade vara så tuff den gången. Detta är ungefär det enda jag gjort som jag kan tillåta mig själv att ogenerat känna mig stolt över.
 10. Det slog mig för en tid sen att det finns inte en enda kroppsdel som jag inte vid något skede har haft komplex för eller inte velat förändra.
 11. Gillar i regel inte nytillverkade saker, eller föredrar helt enkelt sådana med en synlig historia även om jag inte känner till den. I mitt hem är t.ex. alla möbler förutom två (numera tio år gammal Ikeahylla samt sidobord som mamma snickrat) begagnade. Endera från familjen, loppis eller ur en container som stod utanför jobbet i våras.
 12. Anis är min kryptonit. Mår illa av en stark anisdoft och av smaken känner jag mig kräkfärdig. Vill du förgifta mig till att må eländigt vedervärdigt, så är denna helvetiska ört ditt trumfkort.
 13. Så gott som varje dag får jag ett antal små ångestattacker. Oftast går de över på några sekunder. Det är korkade grejer jag har gjort eller sagt, pinsamma situationer, gamla spöken, et cetera, som jag plötsligt bara kommer att tänka på och så mår jag dåligt och kan ibland gny eller muttra svordomar på impuls. Plötslig spädbarnsångest, brukade (eller nåja, brukar fortfarande, mig veterligen) Jim kalla ett sådant fenomen.
 14. Jag ser mig själv som en stor djurvän och jag har varken emot spindlar, ormar eller andra djur som människor brukar tycka att är obehagliga. Däremot tycker jag att vissa primater är så jävla äckliga. Babianer är värst, och chimpanser tycker jag är sabla överskattade.
 15. Jag spelar inget instrument, är inte särskilt bra på att sjunga, förstår mig inte på musikteori, har knappt något taktsinne över huvud taget, men är ganska bra på musiktrivia. Brukar känna igen låtar snabbt, likaså röster/sound snabbt och därmed kunna gissa mig till vilket band/artist låten måste vara av även om jag inte hört den förut, brukar också minnas låt-/band-/artistnamn samt övrig kuriosa. However, detta inkluderar inte alls populär musik typ den som oftast spelas på radio och är inne just nu. Då det gäller sådan har jag fan ingen aning. Skulle antagligen vara irriterad på detta, ty jag är en sådan jävla wannabe-know-it-all, om jag inte tyckte att så mycket av den där populära radiomusiken är så fullständigt värdelös att jag ser inget, absolut inget, värt någon hågkomst i den. (Ser man på, snoooooobb igen.)
 16. Mycket av min vakna tid tillbringas som sprudlande rastlös och samtidigt uppgivet orkeslös. Det är en ytterst enerverande kombination.
 17. Jag har aldrig studerat på universitet, förutom någon avhoppad e-kurs, tanken har alltid gett mig sådan ångest men därmed inte sagt att jag inte velat. När jag för några år sen samlade mod till mig misslyckades jag med min ansökning så fullständigt att den inte ens godkändes. Var nåt trubbel med mitt ID, om jag minns rätt, sökte utomlands. Tror typ detta dessutom hände två gånger?? Just sådant känns så jävla typiskt mitt liv. Jag oroar mig, saker skiter på sig, jag tappar hoppet/lusten/orken, får för mig att det inte är meningen att hända och att universum är emot mig.
 18. Har samlat på mig rätt många kameror under årens lopp. Torde ha några olika exemplar där hemma i Katternö, och då jag nyss räknade de som är här i Vasa kom jag fram till antalet 29. ¯_(ツ)_/¯
 19. Sedan jag vid 00-talets slut jobbade på fabrik där jag bl.a. lyfte en hel del tunga lådor i cirka ett år har jag ännu en absurd muskel på min högra axel som jag kan spänna fram så den står upp som ett mindre berg. Har dock inga andra muskler to speak of, men min axelmuskel kompenserar faktiskt den avsaknaden rätt bra.
 20. Jag har skäl att tro att min mor var den som uppfann ordet ”pruppadong”, synonymt till rumpa, ett ord som kontinuerligt gjort och fortsätter göra strålande succé i min bekantskapskrets. Nu även på nätet!!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “stoppa pressarna! visste du att…?”

  1. Det förvånar mig mycket i efterhand att läraren kunde bete sig sådär ibland. Hon var en sån som hellre sa till strängt och cyniskt än vänligt och pedagogiskt. Samtidigt så hade hon förstås goda sidor också, men vissa saker var bara lååååångt ifrån okej. Det där med stamningen är nog det mest extrema jag bevittnade, så ofattbart elakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s