höstvindar friska

Sömnsvullnad i ögonen ända fram tills lunch och veckan har känts besynnerligt lång. Där ute viner friska vindar och här inne brinner kokosrökelse, skönt att vara hemma. Stel som en staty i nacke och axlar, hade en annalkande migrän för ett par dagar sen och gned in mängder av tigerbalsam på stenbitarna, och för en gångs skull lyckades jag faktiskt undvika migränen på så vis. Lägenheten doftar ännu av balsamen.

Älskar den här höststormen. (Än så länge. Kommer kännas hemskt att ha sagt så om olyckor inträffar på grund av den, men hittills på avstånd älskar jag den.) Älskar att den anlände tills helgen. Ni vet hur vädret ibland bara är perfekt utan att klassas som traditionellt ”perfekt” (just det händer ytterst sällan för min del, vantrivs i solsken), men på det sätt att det klickar perfekt? Detta är en sådan gång. Det är äventyr i luften och det gör att allt en gör automatiskt känns lite spännande, även om det bara är att sitta i soffan med både surrande dator och kurrande katt i famnen.

(Lyckliga ni som inte ännu hörslat Harry Potter-böckerna berättade av Stephen Fry! Det är definitivt absolut självfallet helt klart nu ni ska göra det, i så fall.)

Verkar ha glömt att posta länken till min senaste krönika som alltså publicerades på webben förra fredagen. Den bär den töntiga rubriken Löv changes everything och toner som egentligen är något för puttenuttiga för min smak, hade gärna varit mer cynisk till en del och mer sträng till en annan men kom inte underfund med hur jag skulle formulera mig eller få plats med allt, men huvudsaken är väl att jag står fast vid det den vill säga och det gör jag. Sluta vara så satans elaka, era jävla mobbare. Åh ni vet vem ni är.

Fast ytterst få av er läser min blogg, så just du är knappast en av dem. Om du läser detta är du okej.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “höstvindar friska”

    1. Är mycket svag för blåsigt höstväder! Annars så tycker jag att hösten är lit jobbig då den blir så där rå och fuktig att ruggigheten sipprar igenom alla klädesplagg och väggar, men nog är den mysig för det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s