oktober (kreativ rubrik, va?)

20151001_oktober

Rugget har gjort sitt intrång och under min arbetsdag kände jag mig inspirerad för att vara flitigare med bloggandet för jag har en sån lång tid nu burit på en ånger för att jag inte tar mig mer tid för det — jag saknar det, att skriva ner tankar och fixa bilder fast de alla i sort sett är meningslösa, att hålla igång en sån här minnesbank. Det slog mig häromdagen, jag snubblade på årtalet 2010, och jag kunde inte minnas vad jag gjorde då, vad jag var med om. Tjugohundratio. Så himla främmande. Jag bodde i Vasa, här i samma lägenhet där jag befinner mig nu, jag var arbetslös, men vad annat? Vad hände det året? Det är de gånger jag förstår varför jag fortsätter att blogga fastän det ibland känns motigt. En kvick återblick i det gamla arkivet, och nu är det tillbaka i mitt huvud igen, minnet.

Nyårsafton hos Karins och Stifos då de fortfarande bodde i lägenhet i Jakobstad innan de köpte hus i Kållby, tomtebloss och gruppbild ute på balkongen, flytt till den här lägenheten i februari, inlägg om gamla brev till mitt framtida ”vuxna” jag skrivna av mig själv som 11-åring, på D.O.M. med ett gäng människor och jag var nervös för att umgås med så många nya människor, Jakob som då ungefär andra-tredje gången jag träffar honom säger att han läst min blogg och tyckt att det varit inspirerande att läsa om att skriva brev till sig själv, och hur jag slappnade av då. Ångest över att mina sociala färdigheter tedde sig så aviga här i Vasa och att jag så ofta kände att saker blev fel på det planet, att då jag ibland sov hemma i Katternö brukade Couscous söka sig mellan mina armar då jag låg på sidan och somna med sitt huvud mot min arm så att vi skedade hela natten. Att jag och Jim såg en uppstoppad mårdhund på loppis och döpte hen till Mårdten, ett kattkranium ute i skogen och jag var dum nog att inte ta hem det, men senare grävlingskranium på loppisrunda med mamma som jag istället tog hem. Återtittning av Ebba & Didrik som fortfarande var svinbra, hur jävla äcklad och arg jag kände mig över att någon på min fb-kompislista hade gått med i gruppen ”Säg ”Åh min gud, jag ser ett knä växa” på engelska, gå med om du fattar :)”, att jag för första gången i livet klämde ett finger så att nageln blev blå och en ny växte ut, att Anders skickade mig en Wreck This Journal. Att huset Jim tidigare bodde i brann och hans bror bodde där just då, att vi därför fick kattgäster en tid, att Jims exflickväns hund Taika bodde med oss i några dagar under sommaren och att jag som alltid sett mig som en kattmänniska äntligen förstod varför folk ens skaffar hund trots allt jobb. Men där tar det mer eller mindre slut, det året. Resten är påtagligt oklart. För september, oktober, november och december verkar jag inte ha bloggat alls.

Jag tänker ibland att jag inte egentligen är skapt för att blogga, men med detta här ovanför i beaktande har jag svårt att se att jag inte skulle vara det likväl. Ska därför försöka se till att oktober 2015 inte blir det minsta som oktober 2010, trots att inspirationen tryter rejält efter arbetsdagens slut då jag kommer hem och är frusen och trött. Då gäller det bara att äta ett havreflarn och låta svamlet bli hur det blir, tror jag.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

3 reaktioner till “oktober (kreativ rubrik, va?)”

  1. Jag tycker det är så fint att gå tillbaka och läsa sitt meningslösa svammel, ibland skriver man om hur det verkligen är, ibland inte (men då vet man också om vad man har lämnat bort, allt det där som finns mellan raderna).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s