limpa hjärta semla

20150907_semlalimpa_001

Kommer hem till den här lilla som sover i soffan, sträcker på sig med lurviga små raka ben, svajar yrvaket på soffdynan, svansen så glad att den nästan ligger längs med ryggen, gäspar och klipper med ögonen, sätter sig ner och väntar på mig med blicken fäst på mig, stryker sitt näpna ansikte ivrigt mot min hand, rör sig i små tafatta piruetter, trampar av och an med olikfärgade tassar som ännu verkar oproportionerligt gulligt stora för resten av kroppen som om hon hade på sig tassformade inomhustofflor, klättrar med katters typiska självklarhet upp i min famn och spinner så högljutt att jag igen förundras över hur mycket ljud en sådan pyttevarelse kan alstra.

20150907_semlalimpa_00220150907_semlalimpa_00320150907_semlalimpa_004

Lyfter upp henne för att posera med mig för bilder men hon tappar tålamodet efter en stund och vill inte sitta still men busa och leka. Så då gör vi det istället. Till natten söker hon sig till sängen, lägger sig ner och sover där tills jag stiger upp. Hon är så bra. Så bra så bra så bra.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

8 reaktioner till “limpa hjärta semla”

    1. Ack ja, är så himla svag för dem jag med! Har i flera år tänkt att om jag nånsin skaffar katt så vill jag helst ha en sån, vilket är ganska fånigt för alla katter är ju fina, men det hjälps inte, tycker bara de är så jäkla oemotståndliga. 🙂 Hälsa din tortie!

  1. Alltså katter och särskilt kattungar, så underbara! ❤ Jag saknar otroligt mycket närheten från vår katt Viggo, han blir rädd om man rör i honom (vi köpte honom från katthuset) och han spinner aldrig. Tror han inte vet ens att han kan göra det. Vi köpte honom delvis för att jag behövde djurnärvaro och tröst mot min ångest. Hans närvaro gör mig glad men den där speciella närheten som katter ger, åhh vad jag skulle ge mycket för den! Otroligt vacker katt, man riktigt ser hur härlig hon är!

    1. Den kanske kommer med tiden, den närheten! Jag tror faktiskt att den kommer göra det, katter behöver också närhet (fast oftast BARA på egna villkor, hehe), och jag har varit med om några vilda/skygga katter som sedan vant sig vid människor och gillat att ligga i en människas knä och sånt. Vad fint att ni adopterade från katthuset, svårt att förstå vad en katt har varit med om för att vara så otrygg bland människor, men vad härligt det måste vara för honom att komma till ett hem där han säkert känner sig mycket tryggare. Tror det där med ångestlindrande kan gå båda vägarna där. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s