ute på böljan den gredelin

20150730_tillhavs

För två och en halv vecka sen åkte jag på en resa med tre huvudstäder som mål, Stockholm, Warszawa och Riga. Började med att åka tåg till Finlands forna huvudstad Åbo, men bara för att kliva ombord en färja till det västra grannlandet. Här ovanför är det första analoga fotografiet jag tog under resans gång.

Det kommer flera foton och mera text om den resan naturligtvis men jag tänkte dela upp allt det i flertalet inlägg och börjar såhär försiktigt. Har sovit uruselt de senaste två nätterna, somnat sent (efter spöktimmens slut) och vaknat tidigt (innan tuppens gol), det är stekhett inne på kontoret p.g.a. den plötsliga sommaren vi fick här i detta karga norra land, och allt detta kunde störa mig något fruktansvärt men jag är helt enkelt för utmattad för att riktigt bry mig, vilket jag antar att måste klassificeras under rubriken ”lyckligtvis”.

Som förut då jag varit ute och rest och levt ur en ryggsäck känner jag en dragning mot minimalism-hållet. Tyvärr har jag fäst alldeles för stort sentimentalt värde vid alla mina prylar för att kunna göra mig av med ens en tiondel av dem. Har däremot möblerat om en aning här, saker och ting är fortfarande (och antagligen som bokstavligen ALLTID förut) under konstruktion, men jag gillar variationen och vissa hörn som är ovanligt prydliga. Jag klippte nästan tio centimeter hår igår och i.o.m. att jag inte orkade göra en stor grej av proceduren är det mer eller mindre bara rakt av och inget en frisör skulle tolerera men tillsvidare är jag bara nöjd med att blivit av med de flesta av mina kluvna hårtoppar. Det börjar helt klart dra ihop sig mot höst, sommarvärmen till trots, det gamla skolstartspirret återkommer årligen även om det är över tio år sedan jag sist började i någon skola till hösten, och jag som annars är smått ängslig inför förändringar dras mot dem, i liten skala i alla fall. Har köpt en monstera! Små saker, små saker.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s