en onsdagslista

20150810_00120150810_002

Ämnade svamla ihop ett inlägg i förrgår då bilderna togs men hann inte, i likhet med uppställandet på den första bilden. Måndagen var första dagen på jobbet efter semestern och jag undrar hur många bilder jag har tagit med en kopp kaffe i högsta hugg. Måste verkligen börja se mig om efter en ny typ av rekvisita men kaffekoppsposerandet faller sig så naturligt då det oftast är en sådan jag redan håller i min hand. Men på grund av en förändring i kaffemaskineriet på jobbet dricker jag numera oftast espressos i ljuvliga små tunna koppar i djupaste koboltblått med en guldkant upptill så åtminstone i den detaljen kan ni förvänta er en förändring!! Spännande tider! Fängslande info!

För att mjuka upp fingrar och tangenter lite så googlade jag fram en frågelista som var lagom kort —

Vad behöver du mest just nu? Sisu! Lite fan anamma. Borde städa massor och borde + vill skriva minst lika mycket. Är stressad. Förtränger och prokrastinerar detta genom denna lista, ty det är hur jag tar itu med saker. Så vad jag behöver mest är kanske förmågan att ta itu med saker. Verkar rimligt, känns bekant.

Vad tror folk om dig? Ja, jag vet inte riktigt, det får ni gärna berätta! Jag tror att en del säkerligen har någon misstanke om att jag ska vara kritisk och trist. Sen om de lär känna mig så märker de att det är jag också. Fast kul emellanåt. Helt okej ibland, vill jag gärna sammanfatta mig själv!

Vad får du oftast komplimanger för? Äsch, det här är en sån löjlig fråga. Gladast blir jag när folk tycker att jag håller på med nånting bra eller nånting de kan uppskatta, vare sig det då är visuellt eller textuellt. Jag blir f.ö. alltid extra glad bara utav det faktum att någon ens vill säga nånting snällt åt mig och dessutom gör det också — det i sig är ju en komplimang. Det är så välvilligt, det uppskattar jag.

Brukar du skratta för dig själv? Nej nej nej, jag brukar skratta med mig själv.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? ”Sinulla on uusi lasku OmaElisassa.” et cetera.

Nästa mål i ditt liv? ”Nästa” antyder att jag skulle ha haft ett ”föregående” eller ens ett ”första”. Detta är ett inkorrekt antagande.

Hur svarar du i mobilen? Tror det oftast blir ”Nå hej/hejsan” då det är personer jag känner som ringer. Brukar för det mesta ignorera obekanta nummer, tänker alltid att det bara är nån telefonförsäljare ändå, men om jag svarar då så svarar jag ”Hallå”. Överväger att ta ”Ahoy!” i flitigt bruk, det var nämligen det herr Alexander Graham Bell gärna ville att skulle vara standarden i telefonsvar.

Antal timmar sömn inatt? Ja, svårt att säga eftersom jag sällan tittar på klockan innan jag somnar, utan bara nångång där innan jag borstar tänderna och kryper ner i säng. Låg och läste en stund. Gissar på sju och en halv timme.

Brukar du komma i tid? Nej, är en sengångare av naturen. Har förbättrat mig dock, förr var jag så gott som alltid försenad överallt. Så av födsel, men ej ohejdad vana.

När mår du bra? När jag sysslar med nånting kreativt och sjunker in i det så det blir meditativt. När jag vandrar omkring i naturen, gärna skogen, med en kamera över axeln och inspekterar diverse flora & fauna. När jag tillbringar en kväll med vänner och samtalen flyter på och är bra, oavsett om de är glada eller sorgsna. När jag har tid för mig själv och ork med mig själv, för att reflektera över saker som hänt under den senaste tiden. (Exempelvis att skriva ett blogginlägg kan ibland få mig att må verkligen jättebra. Det är en givande hobby, men det visste ni väl alla redan. Väl? Väl?!)

Vanligaste färgen på dina kläder? Femtio nyanser av svart.

Favoritdryck på morgonen? Kaffe. Varje morgon, annars får jag huvudvärk. Utan det förblir jag dessutom en dåsig halvmänniska som vantrivs med det mesta. Ingen kul typ.

När brukar du oftast gå och lägga dig? I vardagligt medeltal kan vi väl säga midnatt. Ett par timmar senare under helgerna.

Är du blyg? Jo, till viss mån, rodnar t.ex. ganska lätt och det är väl ett typiskt blygselattribut, men utöver det så tror jag att sånt som av andra uppfattas som blygsel snarare beror på att jag är så socialt obegåvad emellanåt. Tenderar t.ex. bli helt ställd av frågan ”Hur har du det?” och svarar oftast nånting osäkert i ett konstigt tonläge, litet för sent för att lyckas passera som normal. I de situationer då jag förblir mycket tystlåten så beror det ytterst sällan på att jag inte skulle våga säga vad jag tänker, det gör jag nog för det mesta, utan snarare på att jag bara inte har något att säga eftersom min hjärna bestämt sig för att ta en siesta just då. Har alltså inga tankar! Men kanske är det precis så det är att vara blyg, jag vet inte. Sen, på andra sidan av spektrumet, så är jag absolut oblyg vissa dagar och babblar lätt med främlingar. Det pendlar av och an det där, så kanske svaret är: Jo, ibland är jag blyg.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njä. Jag tror att människor kan känna en intensiv dragning eller rent av koppling vid första ögonkastet, en som senare kanske kan utvecklas till förälskelse eller kärlek. Fast att säga att ”det var kärlek vid första ögonkastet” är väl knappast något som är ämnat att tolkas bokstavligt, så om vi ser det ur ett bildligt perspektiv så får jag väl säga mjo kanske, ändå.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “en onsdagslista”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s