lunka på

wpid-2015-07-30-01.00.34-1.jpg.jpeg

Åker tåg i skrivande stund och tänker på att det är nog hur jag helst färdas. Kan titta ut för att se på omvärlden, kan gå omkring för att sträcka på benen och kan läsa böcker utan att bli illamående eller få huvudvärk. Började på med Philip Teirs Vinterkriget efter tågbytet i Seinäjoki, har läst sju kapitel och är redan mycket förtjust. Min resekompanjon har med sig Kjell Westös Hägring 38, all in finlandssvenskt alltså. Känns mycket representin’ the ankdamm men på ett bra sätt att vi tar med oss en bit hem då vi åker bort.

Annat plus med tåg: ingen dödsångest! Inte ens temporär! Som jag alltså börjat dras med då jag åker i vatten eller luft på sistone. Däremot erbjuder tågresan en nojighet över idiotiska saker så som ”Stängde jag lägenhetsdörren innan jag gick?!??!!!” (när har jag nånsin lämnat den öppen?), men sånt tror jag att jag helt enkelt får så lov att stå ut med och i princip räkna med, med min personlighetstyp.

Regnet smattrar ibland till mot fönsterrutan, försiktigt som en remsa av de där minsta smällarna, mattare, nånstans ifrån avlägsna villagrannar på motsatt sida av vattnet en veneziansk afton. Jag vill ju gärna att sommaren ska pågå länge ännu, i synnerhet då den knappt ens nånsin började ordentligt, men likväl känns det som att det här är ett tryggt bra början på slutet av den.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “lunka på”

  1. Hej!
    Tror jag såg dig på sweet vaasa och stirrade som en galning men vågade inte komma fram och säga att jag tycker du verkar som en himla intressant, smart och fin person och att jag verkligen uppskattar det du skriver och estetiken du har!

    1. Nämen hjälp va snällt och fint!! ^^’ Tack så mycket, så glad jag blir! Det var nog (troligtvis) jag, jag åt lunch där idag och såg antagligen surpuppig ut p.g.a. mitt uppe i ett jobbigt samtal, så jag sände antagligen inte ut särskilt tillmötesgående vibbar just då, haha. Märkte inte nån blick heller! Säg gärna hej nästa gång! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s