vandrande stjärna

Stod inne i garderoben och tampades med mängden kläder som legat på golvet där vem vet hur länge och utanför garderoben i sovrummet stod min dator uppe på byrån och därifrån spelade Radio Nostalgia för att det är ungefär enda radiokanalen där en slipper undan dagens topplistelåtar och minsann lever den upp till sitt namn och gör mig ofta nostalgisk, vilket jag gillar, och då börjar en instrumental låt spela och jag lyssnar nyfiket för det är en sån där som låter en gnutta bekant men jag resonerar att det kanske är för att den känns ganska klassisk liksom filmmusiksklassisk för jag kan inte heller placera där och där står jag bara och plockar och försvinner in i mina tankar om nånting helt annat, zonade totalt ut som en kanske kan säga mycket svengelskt, då jag plötsligt hör en makalös röst skrovla ”I was born under a wand’rin’ star” och det är så oerhört märkligt och kusligt men också härligt för jag förstår inte varifrån rösten kommer men jag kände mig surrealistiskt direkt tilltalad och det känns mest som att rösten irrat in från en annan dimension, eller som att jag börjat höra röster hann jag också tänka, och jag fattade verkligen inte vad som hände de sekunderna, det var inte förrän nästa textrad som jag förstod att anden som besökte mig i själva verket gjorde så via låten på radion. Hah!

 

Och jo, det var en filmmusikslåt också. Så nu måste jag nog ta och se Paint Your Wagon nån dag. Gudars skymning så den här låten förvrängde stämningen ikväll, och så jag uppskattade det. Det var allt, ville bara berätta, eller kanske memorera.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s