mormors glasögon

20150613_mormorsglasogon

Sneddade genom en skogsdunge på väg till och från loppis igår och på hemvägen snappade jag upp en Veronica chamaedrys, teveronika, mormors glasögon, teärenspris, och såg riktigt fram emot att skanna in den och se resultatet, det var så länge sen sist. Hela vinterhalvåret har jag väntat på att blomstren ska dyka upp men sen när de äntligen gjorde entré verkar jag tillfälligt ha glömt bort det. Efter att jag kommit hem höll jag på att få en blodpropp för jag trodde att min skanner hade kollapsat men det visade sig att det antagligen bara var en kabel som satt löst. (Elektronik som under det senaste ungefärliga halvåret gått sönder: Tvättmaskin vilken förvisso följde med lägenheten och det finns tvättstuga så no biggie men ändå, extern hårddisk, strömkabel till dator, blender. Hittar jag garantikvitton? Nope.) Blev påmind om tanken att göra nån typ av e-herbarium, då jag var liten påbörjade jag ett flertal gånger ett ”riktigt” herbarium men jag minns att jag alltid var missnöjd med min handstil och att jag inte hade nån fin dossier att arkivera blomstren i. En elektronisk variant skulle ju lösa de problemen samt att där vissnar blommorna aldrig och vittnar inte heller sönder vid varje bläddring, plus att jag bara gillar att dokumentera saker. Men lite poänglöst känns det nog utan en vidare tanke, men kanske någon sådan kommer.

Stannade bara hemma igår kväll och tog det ytterst lugnt och idag vaknar jag trots det med en ordentlig huvudvärk, vilken ännu är med mig. Tack tack.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

5 reaktioner till “mormors glasögon”

  1. Helt superfint! Vi har en artkännedomskurs om växter i skolan och där ska man kunna känna igen dem på herbarieark från 1800-talet med bruna, torkade växter som smulas sönder ifall man petar på dem för mycket :’D hade nog föredragit ett sånt här elektroniskt herbarium. Plus att de är jättefina bara som prydnad!

    1. Tack! Men så häftigt att växterna ändå hållit så länge, wow. Skulle jättegärna bläddra (försiktigt) bland dem arken! Hittade ett herbarium från 1920-talet på loppis en gång och det var SÅ FINT, men lät det stå kvar på hyllan p.g.a. priset.

      1. Kom till Åbo och hälsa på! Visst är det ganska häftigt med traditionella ark, svårt att identifiera växterna på tenten bara. Annars är jag helt för mysiga gamla saker ^_^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s