en rubrik, en rubrik, mitt kungarike för en rubrik

20150607_linneaapel

Blomstrande äppelträd kan med fördel användas för att kamouflera stanken av ditt smutsiga hår. Ett tips.

Bild tagen i Katternö i söndags, var där över helgen som kändes extra lång, kanske för att jag åkte dit på fredag ett par timmar efter jobbet och sen på kvällen cyklades det till och från en kompis i en närliggande by och den dagen hann på så vis innehålla mycket. På lördag var det loppisdags i Jakobstad, köpte bl.a. ett par oanvända kalasröda finbyxor från 70-talet för 2€, så inte min färgskala men gick ej att motstå dess charm så nu väntar jag på att nån ska bjuda mig på bröllop eller annan festlig tillställning där jag kan bära dem utan att känna mig som en pajas. Sen hem, sen tillbaka till stan igen och då för att gå ut, började kvällen i Skolparken där min kompis plötsligt sjöng meningen ”Ååh så härligt när det blir sommar” och termometern visade tio grader. Tio. På söndagen blev det en kort exkursion till en liten skog tvärs över ängen framför huset och det var regnigt men ändå behagligt, om än något kyligt. (Men när är det inte det, nu för tiden? Ska det aldrig bli sommar?) Strosade sedan omkring och plockade blommor som jag pressade till ett projekt modell mini som jag tänkt på sen i våras, resultatet får ni förhoppningsvis se om en tid. Just när vi hade satt oss ner för att äta middag hörde jag en duns från vardagsrumsfönstret, en sån som brukar höras när en fågel flyger in i det. Jag gick dit och mycket riktigt hittade jag en pytteliten fågelunge på terrassgolvet, den var så himla liten och söt att det kändes som att nånting gick sönder i mig. Den klarade sig och jag har förstås bilder och grejer på den oerhörda sötheten att visa men det får bli en annan gång.

Det här blev ett sånt här typiskt och tråkigt ”Kära dagbok, idag har jag…”-uppräkningsinlägg, men det får gå. Juni som Riktig Bloggmånad kom av sig en gnutta och nu känns det som att jag har en massa olika dagar/saker att ta itu med i tur och ordning och det är bara så himla spretigt, ni som bloggar vet säkert den känslan, så jag tyckte att jag behövde en kort sammanfattning för att kanske sen själv fatta sammanhanget. Typ.

Förresten, ni har väl inte missat Blogoteket på sevendays.fi? Jag har helt på riktigt fantiserat om en sån grej — har letat lämpliga scripts och allt sånt men aldrig hittat nåt och nu behöver jag inte för nån annan hade samma idé som jag naturligtvis tycker att är riktigt bra! (Snygg humblebrag, eller hur?) Jag plockade bort bloggtoppen.fi och bloggar.fi-ikonerna från min sidospalt för några månader sen för jag är överlag så jäkla trött på all tävlingsinriktning som vi möter överallt, och det störde mig som fasiken att sådana system där de som har flest besökare hamnar högst i topp i nån slags rankning förstås mest gynnar dem som redan har många besökare. Tycker det är helt fel väg att gå och att ett system där bloggarna sorteras enligt när de senaste hade blivit uppdaterade vore mycket mera rättvist, spännande och variationsrikt. Och det är alltså vad Blogoteket gör! Så mejla in era RSS-flöden till dem, joina partyt. The more the merrier! Jag får f.ö. inte betalt för denna reklam så det är verkligen så att jag ärligt tycker det kan bli suveränt det där.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

5 reaktioner till “en rubrik, en rubrik, mitt kungarike för en rubrik”

    1. Ja eller hur! Jättekul att ni gjorde en sån portalsajt, har sett fram emot det ända sen det nämndes att nåt sånt var på kommande. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s