barocka ideal

rubenshull

För några dagar sen hade jag tänkt att denna veckas krönika skulle handla om The Dad Body, men det gäller att vara snabb i e-vändningarna om inte andra ska hinna före en och säga allt och dessutom mycket bättre! Så istället blev det mest lite babbel om ideal överlag och 1600-tal – Du duger som du är, gubben.

Det kom ett förslag från Sevendays, sajten jag skriver för, att krönikorna gärna får hållas under en teckengräns på 3600, inte ett krav men något jag också ser nyttan i. Tänkte att det kunde vara bra övning för mig som annars skriver ganska långrandigt. Mina tidigare texter har i medeltal landat på ungefär 5000 tecken och då försökte jag ändå hålla dem så korta jag bara var okej med, så för mig känns det som att det medför en rejäl förkortning, men dagens text klarade testet efter många om och men. Jag kan förstås inte linda in språket så värst mycket som jag annars försöker göra, och det tror jag att medförde en annan bra övning som jag inte hade förutsett, nämligen att jag blir tvungen att säga vad jag tycker och våga stå för det trots att jag inte hissar upp förebyggande skyddsväggar åt alla håll och kanter som jag bara kan se. Jag är mest bara djupt förvånad över att jag tar emot allt detta så positivt för mycket kan en säkert säga om mig men en vän till utmaningar är INTE något jag tror en endaste människa skulle komma att tänka på att kalla mig. Vem fasiken är jag? Mina cirklar är rubbade.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s