grönskandet

20150412_skog_00120150412_skog_00220150412_skog_003

Gick ut på en skogsvandring i söndags och trots att i flera år ha ämnat besöka nån av skogarna här i Vasatrakten så blev detta min debut. Kom att tänka på att min vän Karin picknickat och frukostat ute i skogen för en tid sen och blev inspirerad, så i förrgår blev det skogsostbricka som morgonmål, d.v.s. rester från kvällen innan. Känns ganska knäppt att jag inte vandrat ut i nån av de omkringliggande skogarna förut, med tanke på att jag ofta saknar att strosa omkring mellan ståtliga furor och täta granar, jag finner helt klart ett visst sorts lugn i sådana miljöer. Spanar efter djurliv och lyssnar på fågelkvitter och tittar på myrstackar och följer förtjust de vingliga stigarna och inspekterar blomrevor som eventuellt kunde vara av arten Linnaea borealis, och så vidare, och jag känner mig tillfreds med allt. Något jag sällan gör. Tänker inte ens på det. Något jag sällan inte gör.

När jag var yngre, ett barn rent av, gick jag ut i skogen för att dagdrömma. Under tonåren för att fly den där ålderstypiska jobbigheten, med allt vad det innebär. Nu för tiden inser jag att jag gör det för att slappna av, komma till sans igen och återhämta mig, för att återfinna någon slags balans — men kanske var det alltid så, egentligen.

Besökte några loppisar efter skogsutflykten och tittade på Wall-E på kvällen. Mycket miljöinriktad dag, den dagen. Måhända förebådande, eftersom följande söndag kommer att åtminstone till viss mån följa samma tema då jag ska rösta grönt i riksdagsvalet.

Vad kan jag summera och hur kan jag avrunda? Vad sägs om detta —

Grönt är skönt.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

5 reaktioner till “grönskandet”

  1. Åh, guud vad fina foton. Hur lyckas du få ett sånt sagolikt skimmer över dina skogsbilder liksom? Du måste ha nån slags telepatisk kontakt med skogstrollen. När jag försöker ta skogsbilder så blir det bara ett enda kontrastlöst, fejk-grönt digifnurr som man inte kan se på. Det enda som funkar något så när är att ställa in på makro och gå ner i mossan och ta närbilder på smågrodor o liknande.

    1. 😀 Skogstrollstelepatikontakt, tack Lotta! Bilderna är nog ganska platta och trista i originalen, det är först efter redigeringen som de blir till något och på de här har jag också lagt ett texturlager ovanpå så det är extra mycket fusk. Smågrodor! Önskar jag också fick syn på sådana nångång ute i skogarna.

  2. Det ser underbart ut! Var i Vasa kan en hitta så här vacker växtlighet? Har hela våren suktat efter skogspromenad, lantis som jag är!

    1. Det var det, mycket behagligt att komma sig ut och lantlolla av sig lite. 😀 Men VAR det var, ehmm ja… blev tvungen att konsultera mina geo-taggningar på mobilbilderna och det verkar som att det var i ett område som heter Kullen — minns inte riktigt hur vi körde dit heller så jag kunde inte ens luska ut det via kartan, haha. Men det är alltså norrut från Vasa, typ nånstans där kring/mellan Västervik och Gerby. Vände bara in på en avfartsväg in till skogs och traskade vidare! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s