souvenirkirurgi

videjim

Min (expojk)vän Jim släpper idag efter många år en ny skiva, Souvenirkirurgi. (Gissa vem som gjort omslaget!) Den hittas exempelvis på Spotify:

Om jag tillåts vara ganska självcentrerad (vilket jag förstås gör, det är ju min blogg, det är jag som bestämmer reglerna här): En av låtarna handlar om/är baserad på mig! Den började Jim på innan vi blev tillsammans, sen blev vi ett par och han gjorde klart låten och framförde den några gånger på spelningar, och nu då vi inte längre är tillsammans släpps den offentligt i inspelad form. Tycker det är precis sådär oförskönande fint som nåt bara kan bli. I mellanrummen dokumentativt av livets gång och allt sånt, ni vet.

Överlag är det på nåt litet vis aningen märkligt fast på ett stort trevligt sätt, att de här låtarna jag så många gånger under flera år hört honom sitta och spela, först i köket i hans lägenhet på Brändö och sen inne i sovrummet i vår lägenhet i stan, att de nu till sist hamnat på album. Tänkte säga att det känns som flera år sedan vi satt på vardagsrumsgolvet och pratade om texterna jag nyss hade läst, (jag föreslog ”hemmets lugna vrål” och Jim sa att det är en sån grej som hans vänner kommer tycka att är ”så Videgårdskt”, och det är det nog) och sen kom jag på att det är ju faktiskt flera år sedan. Men det är nog sant som de säger, den som väntar på något gott väntar bättre sent än aldrig eller hur det nu än gick.

Du kan läsa en intervju med Jim för X3M här och kolla också gärna in hans nya sajt, jimvidegard.com! Prima läsvärd lyrik hittas där, exempelvis.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s