uncle fester gästbloggar

20150302_stirr

Läste idag något som Hille på la Valse des Monstres skrev, att hon tycker att ringar under ögonen får en att se häxig ut, och det är en sak som jag brukar tänka på som tröst under de extremtrötta dagar jag likväl tappert försöker att inte knäckas av min spegelbild. ”Bellatrix Lestrange”, brukar jag tänka, bara det och inget mer behövs faktiskt. Och det har nästan börjat fungera! Är nu för tiden snäppet mera okej med att jag ibland tror att jag gnuggat in mascara under ögonen för att inse att nope, jag hade inte tagit nån mascara på mig den dagen, än jag var för ett halvår sen. Mina ögon sitter helt enkelt relativt djupt in i skallen och skuggor bildas bara då i de flesta ljus, även när jag är utvilad, men efter ett par veckor med för lite sömn varje natt kan jag t.ex. se ut så som jag gör ovan, alltså ikväll och alltså som om jag precis vandrat av setet till en lågbudgetsproducerad amatörfilm där jag är lik nummer 37 nånstans långt bak i bilden. (Fast jo, ljussättning spelar förstås också roll (ha! en misstags-pun!) och dataskärmsskenet verkar bara framhäva hålorna mer.)

När jag var yngre så blev jag ofta irriterad på min hålögdhet, och visst händer det fortfarande att jag gör mig redo för att gå ut en kväll och blir desperationsfrustrerad på att all concealer i hela riket inte skulle kunna maskera tusen-och-en-natts-sömnbristen, och helt klart händer det att jag i spegeln skakar på huvudet åt mina halvmånar som gör motsatsen till skiner, men ibland, om än mycket sällan, så kommer dagar då jag tittar på mina döden-ögon och bestämmer att kunde Uncle Fester rocka det så kan fan jag det med. Och DET känns bra.

Med det sagt så går jag och lägger mig. Jag BEHÖVER min skönhetssömn. 😥

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “uncle fester gästbloggar”

  1. Igen slås jag av samma känsla som varje gång någon person vågar blotta de saker de gillar mindre/funderar mycket på med sitt utseende. Förvåning. ”Nämen va.” Jag har sett kanske 10-15 bilder av dig och aldrig någonsin tänkt tanken att du skulle ha ringar under ögonen (har överhuvudtaget aldrig sett någon med ringar under ögonen, inte heller med sned näsa, hög panna, bred käke och vad allt vi människor har issues med). Har bara slagits av att du har en så bra blick, så stark och fotogen.
    Min mening är inte att på klassiskt tonårsmanéer säga ”nå nää, visst e du snygg” utan hellre att jag tror att allt konstigt som vi tänker om våra utseenden egentligen är helt osynligt för andra. Att det verkligen är det, osynligt. Att det kanske är någon liten demon som sitter inne i våra ögon och får oss att älta något ansiktsdrag och inbilla oss att det ”inte ser bra ut”. Men bra tur att det bara är en liten demon för det går ju att vinna över den, till exempel genom att börja tycka om de där sakerna i stället för att hacka ner på dem. Se på dem med kärlekens blick. Vilket jag tycker att du beskriver så bra.

    1. Men ahhhh suck @ mig själv. Du hade skrivit en sån fin kommentar att jag ville ta lite tid för att kunna leverera ett genomtänkt svar men istället dröjde det en vecka och jag har ännu inte alls nått nånvart i tankarna. Men tack! Det kan jag ju i alla fall säga.

      Jag har funderat om jag eventuellt är yrkesskadad för jag märker nog ofta sådant, alltså då jag ser bilder på folk, och jag jobbar då med att retuschera porträtt… Men då det gäller andra personer så har jag förstås en annan inställning än för mig själv, det är mest bara att jag ser t.ex. någon skugga under ögonen och tänker att ja, så ser den människan ut bara, eller åtminstone just då och i den belysningen. Det är som att notera hårfärg eller kroppstyp eller huruvida hen har glasögon eller inte. Det bara är. (Tycker för den delen sällan att människorna börjar se ”bättre ut” på bilderna jag retuscherar, men jag vet att de själva gör det.) Så på det viset är det ju sist och slutligen ganska osynligt för mig med. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s