lapa lite sol

Ditt & datt

20150211_linesm

Igår anlände de rurala byborna Esmeralda och Caspian ända från Katternö för att lajva urbant hippt stadsliv, också känt som instängt, här i Vasa en tid. Det har gått ganska fint, de verkar inte superduperängsliga men nog ganska uttråkade och förbryllade. Någon av dem bajsade i soffan inatt så jag fick börja morgonen med att tvätta möblemangkuddar och sedermera försena mig till jobbet. Jag antar de är vana med annorlunda omständigheter så som 1) att toaletten ska vara i storlek med, typ, världen, och inte en ungefärlig skrivbordslåda, och detta innebär förstås att friheten var gravt begränsad helt plötsligt, samt 2) att toaletten ska vara typ jordig i både färg och textur, ej kristalligt vit med slumpartade blå stänk i hagelliknande formationer. Så jag har förståelse, det har jag. Jag är inte ens själv särskilt förtjust i den där soffan. Men roligare överraskningar har jag fått.

En av dem är t.ex. att dagsljuset har återvänt, alltså märkbart. Det blixtrar inte bara förbi nångång där mitt på dagen genom att grått molnfilter. Det är ljust då jag går till jobbet och skymmer då jag går hem. Nyss var det mörker mörker mörker (kvasiljus) mörker mörker mörker varje dygn och jag må då förvisso vara ett dunklets barn men nog är denna nya celestiala tillställning också ganska trevlig ändå. Omväxling förnöjer.

2 reaktioner på ”lapa lite sol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s