cirka hundrasex kilometer nordväst och sen tillbaka igen

201401018_001

Här hade jag laddat upp en liten hög med bilder utan att publicera dem — det är eventuellt något sent omsider nu, men det är väl lika bra att posta dem då merparten av innehållet ändå redan är här. Så: För ett par helger sen, en lördagsmorgon, stod Umeå på agendat. Vi var inte pigga. Men Carla & Frank, väl på båten, var mera alerta!

201401018_02

Ute på böljan blå.

201401018_003

Hittade en glad Meiju som trots det fotografiska beviset var osuddig i verkligheten! Hittade också på väggen ett porträtt av Frank gestaltad som sjörövare, vilket är, som ni ser, helt rätt och riktigt i.o.m. papegojan på IRL-Franks axel.

201401018_004

Framme i Umeå, upplockad av syster med systerdotter, gick vi in till Ålidhem centrum. Där hittade vi också ett tätpackat loppis med trevlig försäljare, köpte en blus för 40 kronor. Är alltid nöjd med att köpa den typen av souvenirer vart jag än åker, något som kommer till användning och som varje gång det plockas fram fungerar som en återkoppling till något jag tidigare gjort.

201401018_005

På kvällen åkte vi in till stadskärnan och gick på restaurang Socialize, här ser ni alltså glada familjemedlemmar!

201401018_006

Jag testade på att göra bloggargrejen att fota min mat. Men nä, det känns nog inte helt rätt, knappast något jag lär upprepa allt för många gånger. Smöggisarna till höger var mycket goda, smörstekt surdegsbröd med pumpa och getost från Trehörningsjö, men tyvärr enbart en förrätt och således tog jag en halv portion sallad till.

201401018_007

Efter middagen sökte jag och Jim oss ut på krog, men jag tog inga bilder medan vi var på den första men här är vi på den andra, Guitars. Från vänster till höger Fabian, Frank, Carla och Jim, och jag vet faktiskt inte varför både Fabian och Carla sitter i böneposition, jag tror det mera handlade om ett uttryck av förtrolighet. Vi promenerade sen hem till Ålidhem tillsammans med Fabian och han var snäll nog att följa oss en extra bit på vägen så vi säkert skulle hitta rätt. Alltså svenskar, va? Alltid så trevliga! Sen irrade vi ändå omkring i det där labyrinthelvetet till bostadskomplex i en oöverdriven evighet, eventuellt p.g.a. att jag inte ens kom ihåg rätt adress vi skulle till. He he. Oops. Nåå, salongsberusningen hade ju passerat innan en somnade då i alla fall.

201401019_001

Följande dag sa vi hejdå åt Umeå för denna snabbvisiterande gång och en stund senare var det dags för Jim att spela några låtar på färjan.

201401019_002

Carla såg ut som en nyutslagen pion där hon vilade en sväng, och efter en stund skymtade vi finskt land vid horisonten.

Hade inte med min någon riktig kamera på resan, tänkte att jag gärna skulle öva lite på att ta snapshots mera ur vardagen, något jag är mycket dålig på. Var inte riktigt lika trägen som jag hade hoppats, men jag jobbar på det!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “cirka hundrasex kilometer nordväst och sen tillbaka igen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s