torsdagstips från sjuksängen

20141022_sjukling

Jag har blivit sjuk och det är bedrövligt synd om mig, som ni ser. SNYFT. Bilderna är dock från igår, innan min feber steg till 39 sabla grader. Vaknade med halsont och en sån där sjudande stegringskänslan men beslöt att vägra vara sjuk, att det alltid är värst på mornarna, så det går nog om, jag har inget fysiskt krävande jobb ändå, och så vidare. Gick till jobbet men då jag gick hem på lunch så besegrade sjukdomen över förnekandets kraft. Bäddade ner mig och kände mig ytterst ynklig, har befunnit mig på samma plats sen dess. Blev sjuk på riktigt riktigt denna gång. Förra veckans feber var bara en föraning, antar jag.

Utöver det och mer självömkan har jag själv inte så mycket att komma med så det blir några tips istället!

  • My Sound of Silence, ett umeånskt band bestående av två stycken coola katter. Hörde dem på Art Boat-färjan till Umeå i lördags och tyckte de var väldigt bra. Stämningen blev lite magisk där en stund på morgonen.
  • Finland är långt ifrån jämställt”, en intervju med Peppe i Vasabladet, i vilken hon som vanligt är vältalig, klarsynt och skarpsinnad, och dessutom en härlig person.
  • Twitterkontot @NoToFeminism som ger absurda orsaker till varför feminism inte behövs, alltså sarkastiskt, men ändå skymtas ofta något välbekant i de flesta tweet. ”I don’t need femisis they are all so uptight and angry!! They should chill out like the grown men sending death threats over video games”, med mera. Jag fick tipset av Julia och mitt Twitterflöde är helt enkelt bara BÄTTRE sen dess, så följ följ!
  • Alfreds blogginlägg ”Vem får man driva med nuförtiden?” som var så fantastiskt roligt cyniskt perfekt att jag direkt läste om det igen efter att jag läst det första gången.
  • Angela på Nöjesguiden listar ”7 rasistiska nidbilder du verkligen inte ska klä ut dig till på Halloween” — värt att kolla in! Att efterapa utsatta folkgruppers kulturella attribut som ett sPeXiGt PaRtYtRiCk har aldrig varit och kommer aldrig vara fräscht. När en person tillhörande en etnisk minoritet klär sig i sin kulturs traditionella plagg tycker vita människan att det är något att håna dem för — något som pågått i hundratals år, om inte mer. När en vit person klär sig i samma utstyrsel så tycker vita människan att det plötsligt istället är coolt/roligt/charmigt/snyggt och delar av den hamnar ofta på trendlistorna. (Exempel: bindi, fjäderskrud, dreads.) Det är vitt privilegium det och det är långt ifrån jämställt, rättvist eller respektfullt. Så, ni vet, det minsta ni kan göra är att hålla er borta från sådana attribut i form av en tokrolig maskeraddräkt. Det är någons identitet ni driver med.
  • På tal om Halloween, för att komma i den kusliga andan brukar forumen /r/nosleep och /r/letsnotmeet på Reddit kunna leverera. Den förstnämnda främst, åtminstone till en stor del, bestående av fiktion, den andra berättelser om riktiga möten och händelser.
  • Håller just nu på med George Orwells 1984 (bättre sent än aldrig…) och mina tankar strömmar där emellan till hans Animal Farm och hur obeskrivbart magnifik den är. En satirisk fabel som är en allegori till den ryska revolutionen, samtidigt som den kritiskt beskriver människan, och detta både begripligt och gripande. Jag lyssnade på den som ljudbok berättad av Timothy West, vilken även hittas på Youtube. Lyssna!/Läs!
  • Denna tweet av @LouisPeitzman som jag tyckte summerade Renée Zellweger-situationen väldigt dynamiskt. Sjuka jävla skitsamhälle.

Det var allt jag hade på lager för denna gång. Adjö!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s