måndagslista

20141013_maandag

Sjukdag med smutshår och morgonrock och kaffemugg och sänghäng och blandband och gifanimation och slösurfande. Och tidsfördriv, så jag googlade ”måndagslista” och valde den jag tyckte verkade minst utmanande eftersom tankeaktivitet inte känns som att hör till dagen.

Vem ser du upp till?
Ser upp till olika saker hos olika personer, har inte och har aldrig haft några klara och allsmäktiga förebilder. Tråkigt svar. Men årets vinnare av Nobels fredpris är ju t.ex. svåra att inte beundra, såklart.

Vad tänker du på?
Att det där är en korkad fråga, i.o.m. att jag förstås tänker på vad jag läser och läsningen ger mig uppgifter att besvara, alltså tänker jag på denna frågelista.

Vad skrattade du senast åt?
Jag skrattar/fnissar ganska ofta till men igår kväll skrattade/fnissade jag ganska länge åt detta:

Vad grät du senast åt?
Blev något tårögd då jag tittade på How to Train Your Dragon 2 i helgen, men vet inte om det kan räknas som gråt. Minns inte vad jag senast skulle ha totalgråtit åt.

Vad köpte du senast?
Förutom mat och sånt så gick jag på loppis igår och köpte ett par promenadskor med snören, ett par gubbiga yllebyxor med hög midja, en stickad tröja i barnstorlek 140, en leopardmönstrad ärmlös blus, och en beige (!) blus som hade så fin knypplad krage att jag måste köpa den, fast jag kommer kanske ge bort den p.g.a. färgen. Allt detta var dock så billig att det är tveksamt om det räknas. Mindre billigt inköp var att jag beställde tre vinylskivor i veckan, Timber Timbres Creep on Creepin’ On, Temples Sun Structures, och Widowspeaks Widowspeak. Har dock varken betalat för dem eller fått dem ännu.

Vad läser du just nu?
Håller på med ganska många böcker för stunden, fast de flesta är i ljudboksformat, säger att även det räknas. Har haft svårt med intresset/koncentrationen och har således börjat på nya då jag blivit för distraherad. Den jag hållit mest på med på sistone och snart är klar med är Deborah Harkness A Discovery of Witches och jag var helt okej med den, stundvis t.o.m. förtjust, så länge den handlade om alkemi och esoteriska sällskap, men dessvärre degenererade den sen till att främst vara nån slags parnormal romansroman. Bah.

Vart vill du åka just nu?
Just nu-nu vill jag inte åka någonstans även om jag såg bilder från Lappland igår och tänkte att det hade varit fint att vara där, brukar tänka så varje höst fast jag inte varit där sen 1996 och varje år så tänker jag ”kanske nästa år”. I helgen ska jag åka till Umeå så då vill jag förstås dit. Har också funderat närmare på att åka nånstans över julen, men i så fall vart är en annan ännu oklar sak.

Nämn tre saker du längtar efter
Att fatta vad jag ska bli då jag blir stor, att patriarkatet ska krossas och vittra bort, FRED PÅ JORDEN (SUCK MY DICK! *).

Ja, det var det då. Tack och hej. Köket och magen ropar.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s