fyra tips

20140906_almalinnea

1. Katt. Lånekatt funkar också fint. Stanna hemma en helg och mys med den istället för att gå ut och träffa människor. Det är bra för hjärtat. (Alma ska åka hem i början på nästa vecka och det kommer bli så tomt, så tomt! Måste mysa extra mycket tills dess.)

2. Miniserien Alan Davies’ Teenage Revolution där Davies berättar om sin medelklassiga uppväxt i Thatchers Storbritannien. Har endast hittat den på Youtube så kvaliteten är inte tiptop men för er som, liksom undertecknad, gillar glimtar av 80-talet, musiknostalgi, politik och aktivism, lättbegripliga historielektioner, personliga inblickar, roade reflektioner, samhällsanalys, britter och gulliga gubbar med bra värderingar (Alan!) så gör det knappast något.

Davies är inte sådär supersmidig och teflonslät som vissa programledare är men det tycker jag bara att tillför både personlighet och trovärdighet, plus även en slags förtrolighet, rent av. Han är ibland lite töntig och ibland lite pinsam men blir bara desto mer relaterbar p.g.a. detta, känns genuin. Avsnitten är tre, en timme styck, varenda ett delat i fyra uppladdningar. Har inte själv sett det tredje avsnittet ännu, men åtminstone en del av det ska jag åtgärda härnäst, vid läggdags.

3. Estetiskt stilsäkra bloggar med mycket vitt och kontrast så som smäm.se, fridasalomonsson.com/blog, liljali.blogspot.fi eller den numera nerstängda (och kanske alltid fejkade?) men likväl fascinerande pneumoniawhite.com. Sånt tycker jag att känns mycket fräscht och välkommet i motsats till alla guldtonade höstlöv i milt motljus som sakta men säkert börjar fylla bloggosfären så här års. (Troligtvis även här snart, menar för all del inte att jag själv på något vis vore över sånt.)

4. För (oinspirerade) bloggare: Strikt regel om att blogga minst varje udda dag och skriva minst två kommentarer på andras bloggar minst varje jämn dag. Har själv infört en sådan regel för september och jag ska inte ropa hej innan jag kommit över ån, men det har hittills gått bra! Vecka ett är komplett i.o.m. detta inlägg och det har såklart känts motigt emellanåt men jag har i alla fall klarat bloggandet och har t.o.m. överträffat vad det gäller kommenterandet en gnutta, bara en minimal en, men ändå. #BLOGGHÖST!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “fyra tips”

  1. Bra idé att skriva minst två kommentarer. Ska ta till mig det men tror jag har svårt att blogga minst varje udda dag. Försöker lyckas med en gång i veckan. Med andra ord driver jag just nu en ganska DÖD blogg. Tråkigt. Vem orkar ens bry sig om en sån blogg? Men jag kan ju alltid liva upp andras bloggar med att kommentera mera.

    1. Jag bryr mig! Tror det var på Peppes blogg som jag för nån tid sen läste kommentarer om hur ofta läsare tycker att bloggar ska uppdateras och de flesta var överens om att det spelar ingen roll om hur ofta/tätt det är bara det är någorlunda regelbundet och inte dött i evigheter och sen massor av inlägg på en gång och sen dött igen. D.v.s, så som jag brukar blogga. Kan egentligen helt förstå det där att folk tycker det är störigt även om jag själv inte direkt bryr mig utöver att tycker det är trist då de är i en död period. Men en gång i veckan tycker jag inte är död! Saknar bara själv att blogga ofta (och regelbundet) som jag gjorde förr i tiden, tyckte då att det var mycket avslappnande och givande, så jag tänkte att jag skulle försöka öva på det en tid och se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s