löjtnantshjärtan

20140903_loejtnantshjaerta

Jag vet inte hur det är med er men ibland attackeras jag av en slags retsam kreativitetslust som bara slänger sig över mig utan att ge mig idéer (eller talang, FRÄCKT!) och det skulle kunna vara trevligt och kul och peppigt men istället blir det bara sjukt frustrerande för jag inser att suget att skapa är något som jag inte kommer kunna få utlopp för, att jag kommer tvingas gå och lägga mig med samma enerverande lockande kliande i fingertopparna och kittlingar i hjärnvråerna och när jag vaknar nästa dag så kommer känslan antagligen ha passerat och jag kommer att ha missat chansen, igen, och vem vet när den kommer nästa gång och hur det kommer gå då. Idag har jag haft en sån dag, strax innan lunch började det och sen dess har den där hopplösa ivern funnits där konstant, och vad har jag förmått att göra under de nästan tolv timmarna mellan då och nu? Jo, skannat en vissen kvist löjtnantshjärta. Sen tog kapaciteten slut.

Min kompis Maria kommenterade att det ser ut som att blomman är i rymden och jag tyckte det gav det hela en helt ny dimension. Tänkte direkt på löjtnantshjärtan som ett bokstavligt begrepp och alla löjtnanter som stridit i krig och kanske då eller senare avlidit; och var deras hjärtan är nu. Jord till jord, aska till aska, stjärnstoft till stjärnstoft. Åtminstone i sinom tid slungas vi väl ut i rymden igen. All goes onward and outward, som Whitman sa.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

14 reaktioner till “löjtnantshjärtan”

 1. Men du lyckades ju göra nåt av kreativitetsruschen!
  Du gjorde faktiskt något. När jag välsignas med det där tillståndet lyckas jag på min höjd skriva upp en idé på min to do-lista och därifrån startar den sin långsamma väg mot att bli tråkigare och tråkigare tills den till slut förtvinar och dör. Superba löjtnantshjärtan, dem skulle jag gärna ha på min vägg, eller mitt tak.

  1. Åh, ja, du har väl helt rätt men det kändes bara så futtigt jämfört med mina galaktiska KÄNSLOR, haha. Men det där med att skriva ner idéer är ju skitbra, titta på dina listor igen! Är säker på att de inte alls varit så tråkiga, eller så går det ju att forma om dem åt något nytt håll. Typ den där hundrafemtioelfte dagen som en faktiskt får nån inspis, du vet. 😉

   Tack! Kommer få småskaliga kopior i vykortsstorlek i min ägo om en vecka eller så, och är de inte pinsamt fula i tryckt version och vill du faktiskt ha en på riktigt så är en gärna din! 🙂

 2. Ååh dom blev ju jättefina, skulle heller inte alls ha nåt emot att ha en sån på väggen! Fick riktigt lust att skanna växter nu 🙂 Och du lyckades ju faktiskt skapa något som Liisa skrev, för mig blir det oftast så att jag bara inte orkar göra nånting av alla idéer fast jag skulle ha både tid och möjlighet och sen känner jag mig bara riktigt riktigt seg istället.

  Men, har i alla fall kollat på Dead Poets Society nu, tyckte mycket om den! Framförallt fick den mig att vilja läsa mer poesi, borde kanske börja med Whitman som du skrev om..

  1. Va kul! 🙂 Tycker den är så fin, snyft. Har lämnat på hälft med Whitmansamlingen men märker ändå att den hänger med mig, tänker på den ofta. (Besökte nyligen gravgården och tänkte naturligtvis på att gräs kan vara ”the beautiful uncut hair of graves”, t.ex., och allt det där andra om döden döden.)

   Jag har fått papperskopiorna men är inte värst imponerad av resultatet, blev tvärtom något besviken och sen bara irriterad. :/ Men kan såklart posta åt dig med, om du mejlar din adress åt mig (linnea.p@blemma.net)! 🙂 I vintras så tänkte jag att jag i sommar skulle plocka MASSA växter att skanna och göra ett herbarium av det. Men dum som jag är så gjorde jag det sen aldrig. Nåja, kanske nästa sommar då…

   1. Nu har jag missat att kommentera dina superblogginlägg igen D: Skyller på den snabba takten! Förstår inte hur du hinner klämma fram så många inlägg som dessutom är intressanta att läsa och inte bara ”det här gjorde jag idag”, typ.

    Jaa den var verkligen fin! Hade glömt att poesi kan vara så fint också, på sistone har jag på något sätt fått en bild av det alltid måste vara så modernt och avskalat och abstrakt att det mest blir obegripligt och tråkigt att läsa, är dålig på att förklara menmen, kanske du vet.

    Tar jättegärna emot en papperskopia, om inte annat så blir du åtminstone av med en av dem 😉 Känns lite fånigt att ha dig att skicka en massa saker bara, kunde skicka något tillbaka så det blir mer som ett utbyte? (Tror att jag har en hel del papperskopior på allt möjligt liggandes hemma och tänker att det är lite jobbigt att springa till posten, men roligt att få brev!)

    Haha, känner igen det där, tänker varje vinter att till sommaren ska jag lära mig allt om vilka växter ur naturen som går att äta och spara en massa torkat och nerfryst, gissa om det händer…

    1. Nä äsch, tack hördu. Jag tror jag är en skriv-och-tänk-periodare, de här senaste dagarna t.ex. så har jag inte lyckats klämma fram en enda vettig tanke/mening men sen då jag väl kommer att tänka på något som jag faktiskt har något att säga om och dyka ner i en aning, då lossnar liksom annat också. Fast så kanske det är för alla, förresten.

     Förstår helt vad du menar! Har också lite svårt med superavskalad poesi ibland, men gillar å andra sidan inte då det blir för romantiskt heller.

     Och ja tack! Vill gärna ha nån av dina bilder, absolut inget tvång dock, men ifall om: överraska mig! ;D Fast jag får lite dåligt samvete nu för huhhuhh, den här tryckta varianten är inte alls bra alltså. Gah, är så missnöjd, buu. Men den är egentligen ett vykort så jag kan sätta i ett kuvert och spara adressraden på själva kortet ifall du hellre vill sända det vidare än behålla det själv, haha. Alltså helt seriöst, blir icke förnärmad! 🙂

     1. Äää blir arg på mig själv för att jag är så dålig på att svara/kommentera överhuvudtaget, vet inte om du ens läser det här mera. Menmen, om du ännu vill och orkar så får du förstås jättegärna skicka ett löjtnantshjärta åt mig! Vi kan ju säga som så att jag skickar en riktigt ful bild tillbaka om det gör dig nöjdare 😉 Och du behöver nog inte alls sätta den i ett kuvert för att kunna skickas vidare! Fast då hålls väl bilden för all del i snyggare skick 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s