septembernet

20140830_alma_003

Då jag kom hem på lunch idag kikade Alma fram under täcket i sängen. Då jag nästa gång kom hem på kvällen mötte hon mig i tamburen. Mycket trevligt med fosterkatt, har redan hunnit bli bortskämd med sällskapet och det kommer säkerligen ta en tid innan jag vänjer mig med att hemmet är husdjurstomt sen då Alma flyttat hem till sin egentliga matte igen. Känns faktiskt lite märkligt, liksom borderline-tabu på något sätt, att skriva allt för mycket skryt om någon annans katt men, äh, den här katten är ljuvlig. I skrivande stund sitter hon på min högra skuldra och jag känner mig en aning som en pensionerad fantasyhjälte. Pensionerad mest för att jag är som vanligt fullständigt energilös men även för att jag förstås tvingas sitta ganska kutryggad för att katten inte ska falla av.

Fick nån idé tidigare idag om att jag skulle bestämma mig för att i september blogga varje dag. Sen kom jag hem från jobbet och hade bara lust att titta på QI resten av kvällen så då kändes det inte alls lika självklart längre. Tack vare den här Finlandssvenska bloggar-gruppen på FB så har ju (den finlandssvenska) bloggosfären blomstrat och jag tycker det är suveränt, såklart, bloggentusiast som jag är. Men jag har också läst många tankar om att folk är så dåliga på att kommentera och på många sätt och vis är det ju interaktiviteten som håller igång bloggosfären så det är väl helt riktigt att det är viktigt att inte den delen heller försummas. Många bloggare har utmanat sig själva att posta X antal kommentarer om dagen, eller en på varje blogg de besöker, eller andra varianter. Helt superba initiativ men jag skulle dränka mig på nolltid om jag tog mig så mycket vatten över kragen. Är själv genuint urusel på både att kommentera och att blogga regelbundet men jag ska ta min an ett projekt som jag tycker att t.o.m. jag borde klara av: minst ett inlägg varannan dag, minst två kommentarer varannan. Inlägg på udda dagar, kommentarer på jämna. Gulp. Det är ju en ganska låg ribba ändå, så det kan väl inte vara att lova för mycket. Fast för mig innebär den en flerflerflerdubblad aktivitetsnivå jämfört med den på sistone, så jag är ändå tämligen oroad. Vet egentligen inte varför jag är så dålig på att kommentera, det händer sig ganska ofta att jag halvvägs formulerar en kommentar i tanken men sen skriver jag aldrig ner den ändå mest bara för att jag inte orkar tänka ut den klart eller för att jag tycker att den verkar pinsam och fånig eller bara för att jag är lat och slö och disträ. Ganska lågt av mig, egentligen. Dålig internetetik.

Så jo. Vi kan kalla månaden septembernet. Trots att det mest låter som en mögelost eller ett mousserande vin. Fri tolkningsrätt!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s