broschbunten

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det många gånger igen: De tantiga elementen i min garderob är ett faktum och de förökar sig i en stadig takt. Även i mitt smyckesskrin har de börjat göra sig sedda, har mer och mer börjat fästa mig vid broscher (hähäh bokstavligen!!) och nu har förtjusningen nått en sådan punkt att jag helst skulle ha en skild brosch för varje dag på året men så långt har min samling inte kommit ännu. Jag hade tills alldeles nyligen sex stycken, men sen helgen har jag åtta. Kände att det började bli dags för ett bloggartraditionellt ”Titta på mina saker!”-inlägg, så här är de, broscherna —

20140821_broscher_001
Två stycken fjärilar (även om jag tror att den till höger kan vara en nattfjäril, p.g.a. den tjocka kroppen) som jag tagit med mig hem-hemifrån. Vid närmare eftertanke så vet jag inte riktigt hur de har dykt upp i min ”ägo”. Antagligen ägs de egentligen av någon annan inom familjen, upps.

20140821_broscher_002
Ormen till vänster hittade jag på Gina Tricot-rea för 1€ för ett par år sedan och faktiskt så måste den vara bland mina bästa köp nånsin. Den intressifierar (inte ett ord, men borde vara) vilken trist utstyrsel som helst. Den stiliserade ormkringlan till höger är inte så mycket brosch som den är spänne, kan eventuellt tänkas att den egentligen ska fästas på en finsko men i kragen funkar förstås lika bra.

20140821_broscher_003
Dessa skönheter är de näst-nyaste tillskotten som jag ändå spanat på en lång tid. Båda har jag fått av mamma och den till vänster fick hon av sin farbror Hugo och hans fru Anne då de år 1961 var på besök i Finland ända från Australien (dit Hugo emigrerat). Har alltid älskat den. Buketten till höger har mamma också fått av någon men jag kan för brinnkära livet inte minnas vem. Den saknar ett par stenar men vad gör det. Tycker ju om då det syns på saker att de har en historia bakom sig.

20140821_broscher_004
Och här är då de två krimskramsen jag fyndade i lördags, d.v.s. dagen efter att jag bläddrat igenom broschsortimentet på etsy.com och tänkt att det vore så mycket roligare och smidigare och billigare — samt myriader gånger mera troligt att broscherna faktiskt skulle komma hem till mig — att hitta trevliga broscher på loppis istället. Och tadaa!

Ska broschpimpa alla mina blusar i höst.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s