crotalus horridus

20140721_crotalushorridus

Hittade denna plansch på loppiset på torget i Jakobstad idag, det är skallerormen nere på bilden som planschen är kallad efter och bär det latinska namnet crotalus horridus. Tycks inte ha något eget svenskt namn men på engelska heter den timber rattlesnake. Sen vad den där typen ovanför är för en art har jag inte en aning om men misstänker att den skulle kunna vara en boa, eventuellt en kungsboa, vilket i så fall skulle passa alldeles utmärkt för en plansch på en sådan finns bland ägodelarna sen tidigare.

Är i Katternö, kom hit i lördags och har haft så fullt upp att Dubrovnikinläggen har pausats, de kommer säkert i en något långsammare takt någorlunda snart om inte först då jag är tillbaka i Vasa. Ska tillbringa resten av veckan här, helt i enlighet med traditionen p.g.a. Jakobs Dagar och alla familjemedlemmar, vänner och bekantingar som brukar komma hem-hem då. Mycket fullrullig (men kul!) tid det här och har således knappt hunnit internauta alls under de senaste dagarna. Sen då jag hunnit har jag — surprise, surprise —  istället varit så utmattad att jag knappt orkat, sådan är situationen även nu och om ni tycker att det här inlägget låter matt och krystat så är det helt mitt i prick. Vill så gärna, men förmår icke. Med andra ord så är jag nu och kommer säkert för en tid framöver vara ganska e-tråkig men jag har åtminstone äntligen en giltig orsak den här veckan! (Till skillnad från andra veckor då det brukar hänga upp sig på en alldaglig blöööhblääähighet.) Det är jävligt skönt med semester, såklart, men speciellt mycket vila har jag nog inte hittills upplevt under den. Inte någon riktig, misstänker jag, även om det är svårt att säga vad en sådan egentligen skulle kännetecknas av. Är precis lika slutkörd varje kväll. (Men en välkomnad skillnad är att nu kan jag stanna uppe och nattuggla lite ändå.) Jag antar att vad det har varit brist på är äkta avslappning, liksom, att befinna sig i ett slags standby-läge där det är långt till omvärlden både i tid och rum, där inga saker gör sig påminda ens i bakhuvudet. Hjärnan tänker alltid även om det definitivt inte alltid märks. Ska göra mitt bästa för att stänga av den för natten.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s