midsommarporträtt m.m.

20140620_midsommarportraett

Det händer sig tämligen ofta att jag tvingar Jim till att ställa sig framför kameran men det var ett tag sen jag sist tog bilder på oss tillsammans. Så igår mot kvällskvisten då molntäcket äntligen skingrade på sig passade jag på, klädde ut Jim med en blommig rosettfluga (själv har jag en annan sorts fluga runt halsen) och mig själv med blommor instuckna i hårsnurran. Är det midsommar och högtid så ska det väl synas!

20140620_midsommaranimation

Spänner min överläpp konstigt här (?!) vilket bara börjar se mer fulbisarrt ut ju mer jag stirrar (läs: obsessar), ser liksom ut som att min mun krymper och det är bara märkligt. Men jag gillar verkligen rörelsen i kjolen och det glimrande solljuset i lövverket bakom oss och till och med de små insekterna vid våra ben, så titta gärna på sånt istället!

Det var sen också tillräckligt varmt för att sitta där ute och äta igår men vad det gällde tillredningen av maten så blev det som misstänkt; det hanterades inomhus. Vi bredde en ugnsplåt full med aubergineskivor marinerade i sweet thai chili sauce + honung + olja + salt, champinjoner och paprikahalvor fyllda med fetaost + crème bonjour cuisine med smaken schalottenlök & gräslök, tomathalvor fyllda med en bit feta + ringlade med auberginemarinad, majskolvar, samt kokade färskpotatis och stekte halloumi till, och allt detta fick trängas på våra tallrikar med färsk plocksallat och ruccola. Till efterrätt gjorde jag en liten pajliknande sak med extremt sockrigt och smörigt havregrynsbotten, fylld med sockrade rabarberbitar underst + ovanpå ett lager jordgubbshalvor + allra överst mängder med krossad vitchoklad. Vi hade inte tänkt på att köpa glass till efterrätten men i frysen fanns det glasspinnar så det löste sig. Allting på menyn var så lättlagat men också så gott = något jag storligen och djupligen uppskattar. Vi drack hemmagjord sangria till och trots att den inte alls var stark gick den direkt till öronen som alkohol tycks göra ibland och jag kände mig märkligt brusig och slapp resten av kvällen och således har vi massor av sangria kvar ännu. Får väl snart börja smutta på den igen antar jag?

Vaknade i morse av att Caspian gick omkring i sovrummet och lät förbryllad (”prr krr mjau krr meh hhh ehh mrr prr-mrr mjau meh meh prr” et.c.), är sjukt trött nu och har i en timme övervägt att tupplura men dricker också min tredje stora mugg kaffe så jag känner mig lite tudelad. Har tidigare i flera timmar trott att det är söndag och att jag således skulle tillbaka till jobbet imorgon, då jag insåg att den stundande veckodagen de facto är lördag ville jag slå en trippelvolt av glädje men jag saknar definitivt den motorik och smidighet och muskelmassa som skulle krävas för att ens klara av att göra en enkelvolt. Så jag ropade lite om det istället och redan det tycks ha förbränt allt min energi.

Snubblade förresten över en 90-tals-guldgruva för ett par veckor sen, ett nyöppnat loppis strax utanför Vasa hade en massa gamla plagg för billiga slantar, bl.a. den där klänningen som syns på bild. Vill minnas att den kostade tre euro. Köpte sammanlagt sex plagg för sexton euro där den gången. Har gjort några små modifikationer på klänningen, har tagit bort axelkuddar, åtgärdat för breda axlar genom att sy ner överloppstyg i varsitt brett veck på varsin axel (latmaskmetod som får duga tillsvidare), sprättat loss knytband i ryggen vilka satt alldeles för lågt ner för min midja (de band som senare knöts till en fluga åt Jim alltså, heh), samt tagit bort en onödig dragkejda i sidan. Lustigt sammanträffande: På samma gång på samma loppis, men på en annan försäljares bord, hittade jag en exakt likadan klänning förutom att i ett annat tyg och i en storlek mindre. Den fick naturligtvis följa med hem den med trots att den inte ens var svart (= ultimat användbarhet) utan istället mörkgrön (= begränsad användbarhet). Självbehärskning? Nejtack, inte alls lika kul.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “midsommarporträtt m.m.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s