inte alla kakor

Har sett våldtäktskultur och ”inte alla män” diskuteras lite av och an på Facebook idag. Analogier kom också på tal och den bästa jag har hittills sett i ämnet är den som jämför män och ”not all men” med kakor och ”not all cookies”. Fri svensk översättning:

Någon ställer ett fat fyllt med till synes likadana kakor framför dig och säger:

Några av dem har laxermedel i sig, men jag vet inte vilka. Och en av dem är spetsad med cyanid men det är ju bara en av dem, så ta en bara! Inte alla kakor är farliga, så TA EN JÄVLA KAKA NU BARA, SLUTA ÖVERREAGERA, DE ÄR INTE ALLA SÅDANA JU.

Du kommer antagligen inte att ta en jävla kaka.

Och här tänker kanske nån ”Men ändå, varför säga att ‘kakorna förgiftar’ då när det bara är en del av dem som faktiskt gör det?”. Och i så fall har nog denna någon missat poängen. Finns det ett kakfat där en del av kakorna är förgiftade men jag inte vet vilka så säger jag för fasiken inte ”Ät inte vissa kakor”. Jag kan inte peka ut vilka som är farliga så jag varnar för alla på fatet. Och det där att en del kakor är giftfria och oskyldiga är liksom över huvud taget ganska så sekundärt i den situationen. Det är inte de oskyldiga kakorna som är offren och de jag vill rå om, det är de personerna som eventuellt löper en risk att äta en av de andra skyldiga kakorna som är det.

Och jo, nån har förstås sin fulla rätt att påpeka det självklara ”Inte alla kakor!”, men det visste vi redan och att kräva att det diskuteras är att förflytta fokus från det relevanta till något annat. Problemet är inte att en del kakor råkade serveras på samma fat som giftkakorna — vilket i och för sig förstås är beklagligt — det värsta är väl ändå det faktum att någon har för fan satt laxermedel och cyanid i resten av dem.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “inte alla kakor”

    1. 😀 Visst är det! Jag försökte hitta källan för att kunna credit where credit’s due men jag föll ner i ett Tumblr-hål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s