world goth day

2000goth

Hörde att det var World Goth Day OCH throwback thursday så här är en bild av, eh, nån… år 2000. Önskar att jag hade nån bild från år 1997 att visa istället, det året då mina dagar som syndasvart blekfis inleddes, men å andra sidan nådde jag nog aldrig lika gothiga transsyvlvanska höjder som jag gjorde år tjugohundra så det känns ändå som ett årtal och stiluttryck värdigt dagens tema. Nästan fullständigt ovärdigt vad det istället gäller typ det mesta annat, obs, men så är det visst med en del saker. (Oftast de i ungdomen.)

Idag ser jag ut såhär:

20140522_wgd_001 20140522_wgd_002

Iförd blomstermönstrad 90-tals-fullängdare av märket Oravais. inhandlad för 2€ på loppis i Jakobstad för ett par veckor sen. Min trogna följeslagare tunnkoftan var femton gånger dyrare då jag köpte den som splitterny på Lindex för säkert en handfull år sedan, men den är numera så sliten och söndrig att den lätt ser ut att vara minst femton gånger äldre än vilken slamsa som är den äldsta  i min garderob. (Önskar just nu lite att jag vore lesbisk så att jag här hade chansen att flirta med att komma ut genom att säga: Och jag menar inte jag själv då. BLINK BLINK. [pausar för spontana trumvirvlar och busvisslingar] Anyhoo —) Vet ej vad jag ska ta mig till då jag blir tvungen att pensionera den. Det blir en evig rad av sorgens dagar därefter. Inte för att det kommer att märkas avsevärt på min klädsel, men.

En dag ska jag ta mig i kragen och skriva ett seriöst eller åtminstone ofjantigare inlägg här men den dagen är inte idag. Nej, idag är en dag för firande! Stillsamt sådant. förstås, i enlighet med subkulturen, men likväl firande. (Psst likväl. Hö hö. Of corpse. Dubbel-hö hö. Neonsvart ljusabsorberande stjärna i kanten åt mig.) Ha det goth! Fast inte för bara, era posers.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “world goth day”

  1. Tror nästan jag också borde lyfta ett glas dagen till ära. Har aldrig egentligen klätt mig i gothstil, men lyssnade på en hel massa musik i genren när jag gick i högstadiet. Fields of Nephilim och vad hette de andra… ja tja väldigt länge sen. Det tog slut när jag började i gymnasiet och gick över till industrial och grunge.

    1. Skål! 🙂 Jag var själv ganska tvärtom, lyssnade inte särskilt mycket på typisk gothmusik, klädstilen kom liksom först. Fast där år 2000 lyssnade jag istället på ganska mycket black metal men jag skippade tack och lov corpse paintet. 😉

  2. Ojoj, det var tider det. Det tog ju ett tag innan man hittat sin stil minsann. I högstadiet hade jag (och många andra i gänget) uppochnervänt pentagram i kombination med Fila-huppari. Ganska eklektiskt.

    1. Ahhh! 😀 Sporty satanist!! Och ja jösses, det där med stilen. Hade för inte så länge sen en period då jag testade använda ganska mycket färg, och det känns inte heller okej. Får liksom känslan av att jag lajvar då jag tittar på bilder från den tiden. Tonårsidéerna känns mer genuina av nån orsak — det var liksom mer såhär ”Vill jag ha detta på mig? Japp, så jag tar det på mig!”, att spöka ut sig kändes sällan som ”att spöka ut sig”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s