luggigt & lusigt

Processed with VSCOcam with b5 preset

Jag har testat lite olika luggar på sistone, här är en del av dem. Hade tänkt göra ett massivt kollage med minst ett dussin bilder på luggvarianter men insåg efter att jag tagit tre att om det blev fler så skulle narcissistvarningslampan börja blinka. Och då mesade jag ur. Den sista bilden är förstås inte särskilt belysande men luggen är snurrad till en bulle där på sidan. Orsak till olika luggvarianter: är så TRÖTT på mitt BAJSHÅR. Och på tal om trötthet — sådär pigg brukar jag alltså se ut på jobbet. Det vill säga, ganska exakt så pigg opigg som jag brukar känna mig. Morgontrött halva dagen, sen bara vanligt trött resten av den. Uff, arbetslifvet. När ska en nånsin vänja sig?

På tal om på jobbet — där har jag läst hört en del böcker, är just nu ”8 books ahead of schedule” och halvvägs genom min Goodreadsutmaning som är att läsa minst 40 böcker år 2014, men jag har helt glömt bort att dela med mig av tipsen även om en del av dem definitivt varit värda en rekommendation. Tänker att nu, efter att ha nämnt det, så kanske jag kommer ihåg det. Just nu håller jag på med C. S. Lewis serie om Narnia, en nostalgiskt skimrande barndomsfavorit (upp med handen alla som minns BBC-serien!) som jag senast återbesökte då jag var cirka tjugo, men vilken jag nu läser i kronologisk ordning enligt händelseförlopp och alltså inte enligt publiceringsårtal. Har dessvärre inte varit alltför fokuserad då jag lyssnat, men tror att jag ändå kanske kan ha en del saker att säga om serien men jag väntar nog med det i så fall tills jag är genom alla sju.

Fyrtio böcker är kanske inte ett antal som impar på de riktiga läslusarna, men jämfört med hur lite jag läste innan så är det ett enormt uppsving och jag blir själv förvånad över att jag redan lyssnat på tjugo böcker i år. Vid den här tiden på året så brukar det vara typ… eh, ärligt talat; noll. Tror inte jag läste en enda bok år 2012, t.ex. Kan ha påbörjat ett par dock, har haft det problemet de senaste åren att jag tappat intresset fullständigt ungefär en tredjedel in. Och även då jag förr i tiden läste någorlunda regelbundet (och fullbordande) kom jag nog knappast upp i fler än tjugo böcker om året, men sen jag upptäckte ljudböcker och fick ett jobb (där jag kan lyssna under arbetstid, förstås,) så går det ju som på löpande band! Har sagt det förr men jag bryr mig inte, jag måste få säga det igen: LYX! Så, anyway, ni kan kalla mig läslus light.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

2 reaktioner till “luggigt & lusigt”

  1. 20 böcker redan!! Tycker definitivt du kunde klassas som läslus 😉 Vad fint att kunna läsa på arbetstid också, har själv väldigt svårt att koncentrera mig på ljudböcker (eller alla böcker om jag ska va ärlig, vet inte om det beror på stress) men ser fram emot att läsa fler av dina bokskriverier! Och hurra för Narnia! Har sett nånting smått av BBC-serien när jag var liten, minns mest scenen när Aslan dödades och att alltihop var ganska skrämmande, resten verkar ha suddats ut av de nyare filmerna. Måste nog se om den nåt tag 🙂

    1. Hehe wohoo, tack! En del människor läser ju så SJUKT många böcker, jag förstår fasiken inte hur de hinner. Jag tycker mig sällan ha ro att läsa (med ögonen, alltså) under fritiden, så för mig funkar ljudböcker bra just nu, även om nog jag med ibland märker att koncentrationen har dansat iväg nån annanstans. Men då går det ju att spola tillbaka lite.

      Den Narnia-scenen hade jag också vagt i minnet från då jag var liten! Minns att jag tyckte det var så ofattbart bedrövligt. Även då jag lyssnade på det stället i boken blev jag lite modfälld även om jag förstås vet hur det går sen, heh. Häxan och hennes följeslagare rakade Aslan där på stenen bara för att förödmjuka honom, och de retar och hånar honom (hemskt), men det som av nån orsak blev gripande för mig var Lucys reaktion på det; ”[…] for now that the first shock was over the shorn face of Aslan looked to her braver, and more beautiful, and more patient than ever.” Uff då. Aslan. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s