på väg hem

Hade ännu några bilder från senaste utflykten som jag inte postat, så här kommer de —

20140413_027
Förrförra söndagen sa vi hejdå åt Charlotta och åkte ut till hamnen.

Där hände något oväntat — vi satt och väntade på att min kompis Anders skulle dyka upp då jag plötsligt hör någon säga mitt namn och fattar varken från vilket håll rösten kom eller varför Anders inte lät det minsta som sig själv, och till på köpet mycket förvånad. Jag tittar förvirrat omkring mig och jag hör mitt namn sägas igen, då jag plötsligt ser Ellen! Som skulle åka med samma färja utan att nån av oss fattat det.

20140413_028
Och några minuter senare dök också Anders upp! (Och lät som sig själv.)

20140413_029
Väl ombord gick vi ut på däck. Sa hejdå åt det svenska riket.

20140414_001
Nästa morgon ute på däck igen, sa hej åt det finländska vattnet. (Nickade diskret och lagom asocialt åt riket, som sig bör.)

20140414_003
20140414_002
Jim och jag var bjudna på frukost hemma hos Karin & Niki i Åbo, men enligt något som jag misstänker att kan utvecklas till tradition åkte jag och Jim fel i Åbo. Ahhh jag fattar inte. IGEN. Istället för att åka raka vägen till deras lägenhet så åkte vi ungefär på en oplanerad sightseeing-tripp och då vi väl kom fram till rätt ställe var frukosten snarare brunch. (Och jag överexponerade bilderna, buu.) Men sällskapet var förtjusande, även det enligt traditionen!

20140414_004
Och sen, ett par timmar senare, befann vi oss på tåget och landskapet började se ut som jag var van med. Platt och skogtäckt. Tecken på att en är tvättäkta österbottning: Jag får typ alltid lock för öronen då jag åker ner till södra delar av Finland? Lol ÅH NEJ HÖJDSKILLNADER I TERRÄNGEN.

CAM00056-horz

Köpte en bok på färjan hem för jag hade på känn att jag inte kunde sova (mycket riktigt, fick dessutom en släng av dödsångest och låg där och våndades en bra bit in på natten), vilken jag sedan läste ut på tåget upp. Dålig karma av David Safier. Fjantbok. Att den var lättläst är ungefär det mest positiva jag kan komma på att säga om den. Min spontana reaktion när jag läst ut boken var att himla med ögonen. Så näe, köp den inte för 9€, inte ens om du åker färja och utbudet är begränsat. Det är bara dumt.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

8 reaktioner till “på väg hem”

    1. Haha ja, ungefär! Är förvånad själv över att vi prickade in så många. Och jo, det var mycket lyckat att komma iväg en sväng även om den var kortvarig och inte så mycket semester under semestern. Inte direkt utvilande men definitivt uppiggande! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s