bloggblogglistan

Jag tyckte det var dags för ett bloggfrågeformulär, jag har försökt varva navelskådande frågor med sociala plus lättsamma sådana för att få det bästa av tre bloggvärldar. Vill gärna utmana ALLA att fylla i den här listan, drömmer om att den ska snirkla ut sig till en lång kedja av bloggtips på bloggtips som en kan bläddra igenom och snoka i. #DreamBig

1. Varför bloggar du?
För att det är den ultimata hobbyn! Att blogga är att fylla en dagbok vilken jag kan nå i princip var-som-helst-ifrån och bläddra tillbaka i då jag känner mig nostalgisk eller nyfiken men glömsk. Att blogga sporrar mig att fotografera mera och/eller försöka uttrycka mig/fånga något visuellt — något jag mår bra av att göra, men sällan skulle komma mig för att göra om det inte var för bloggen. Att blogga gör också att jag lär känna en massa bra personer jag inte annars t.o.m. skulle veta att ens existerade i vissa fall. Att blogga är helt enkelt bara en ypperlig paraplyhobby som inte bara motiverar mig till en massa saker, utan också låter mig stanna hemma i min bekvämlighet och prata om precis det jag vill prata om, vad det än är, och jag tror det är bra för mig. Det ger mycket mer än det tar.

2. Ta en bild på var du oftast befinner dig då du bloggar.
IMG_1181
Nu är den här bilden ett år gammal men jag sitter på samma ställe. Den bärbara datorn är dock utbytt till en nyare en, och mitt skrivbord svämmar över med skräp. I övrigt är allt sig ganska likt. Samma stol som varit farfars, samma skrivbord, samma externa tekniska prylar, samma musmatta, samma hörn i samma lägenhet.

3. Vilken blogg har du följt längst?
Det är Annas! Ända sen hemsidornas guldålder på 90-talet till bloggportalerna som uppstod senare. Jag är förvisso partisk men även om hon inte vore en god vän så skulle jag ändå tycka att hon har en bra, fyndig, välskriven och smart blogg med snygga bilder! Alla borde läsa.

4. Gå in på ditt senaste inlägg, plocka ut de tre första adjektiven (fortsätt till nästa inlägg om det behövs), och ge varsitt bloggtips för varenda beskrivningsord.
BevingadKoltrast! En sådan har ju vingar. (Det där gick mycket lättare än jag trodde!)
Gammal – Här tänker jag gammal i betydelsen att någon har bloggat länge och därför är gammal i bloggosfär-gamet (men inte till egna åldern, obs), och då tänker jag på Londonlotta, vars blogg jag har läst redan vid millennieskiftet typ.
Böljande – Shit så svårt. Tror jag svarar Blejk, fejt & fab på den, Ellens texter återspeglar alltid hennes humör och helheten blir ju böljande på det sättet. Som lifvet! (Obligatorisk aforism: Gör som havet, våga.)

5. Enligt sann bloggartradition, ta en bild på dig precis nu.
20140420
Här sitter jag och tvinnar min mustasch. Eller det gjorde jag för nån minut sen, nu sitter jag istället och stirrar på min hand och handled på bilden. Vad fasiken är det som händer där? (Pun not intended men höhö ändå, ”händer”.)
* Okej, det var igår kväll, och alltså inte ”precis nu”. Jag tog en nattpaus i ifyllandet. ← Naturligtvis EXTREMT VIKTIG INFO.

6. Vad får dig att börja följa en blogg?
Oftast är det väl att jag känner att jag och bloggaren har något gemensamt eller att jag kommer överens med hens bloggpersonlighet, det är förstås samma faktorer som får en att dras till personer ”i verkliga livet” som råder även på webben. Jag vill att bloggen jag följer ska kännas ungefär som en kompis som inte drar sig för att prata varken vardagligt och ytligt eller personligt och analytiskt. Vid första anblicken så noterar jag förstås det visuella, och har bloggen en estetik som någorlunda matchar min smak så blir jag direkt intresserad — och det ska erkännas att det går andra vägen också, har lätt att förhasta mig med det där och inte orka ”sätta mig in” i en blogg som jag tycker har ett tråkigt utseende — men sen i slutändan är det ändå texten som väger tyngst och som får mig att läsa bloggen igen. Fast jag vill ändå ha både text och bild. Tenderar att slarvigt skumma igenom bloggar med (nästan) bara text, och bloggar med (nästan) bara bild scrollar jag snabbt förbi.

7. Ge tre bloggtips: en av nån du känner, en av nån du inte känner, och en som du nyligen börjat följa (av en bekant eller inte).
Jag har förvisso bara AFK-träffat Julia på The Printed Word en ynka gång men jag tycker jag känner henne för det, mycket p.g.a. att jag läser allt hon skriver, hehe. Annahita på Whinar har många bra grejer på gång, mest gillar jag då hon pratar om skönhet och feminism, och det gör hon ofta och jäkligt bra! Har mer och mer börjat titta in hos Amanda på Nästan för lycklig, och precis idag klickade jag på följa-knappen.

8. Varifrån fick du namnet på din blogg?
Jag har tidigare svarat på den här frågan mycket högtravande och långrandigt, men det inlägget finns inte online mera. Men i kortfattad version: Häxor var något jag var fascinerad av som barn, p.g.a. Camilla Mickwitz böcker om Mimosa — ville gärna vara en häxa själv. Under högstadietiden utvecklades min klädstil åt ett mörkt håll och ”häxa” var ett spenamn jag fick utstå, och även om hånet inte var något jag uppskattade så fanns ändå uppskattningen för häxiga grejer där. Det gör den ännu, jag gillar t.ex. det estetiska och tycker att häxor som popkulturellt fenomen är intressant (och förstås även intressant men sorgligt som historiskt), och att kalla min blogg Häxbrygd är ett sätt att blicka lite nostalgisk på barndomen, att reclaima ett skällsord från tonåren, samt att driva en aning med mig själv och min svartklädda varelse. Och själva ordet häxbrygd är en synonym för en blandning, ett hopkok, vilket jag tycker passar alldeles utmärkt som bloggbeskrivning! Gillar också att det har en… eh… dov klang, typ? Kunde aldrig döpa min blogg till ‘princessbakelse’ liksom.

9. Utmana tre bloggare (som du inte nämnt i tidigare svar) att fylla i denna lista!
Jag utmanar Fagerdam-Helena, Livet & Helsingfors/L.A.-Peppe och Always Monday-Ida!

Copy&paste-vänlig frågelista:
1. Varför bloggar du?
2. Ta en bild på var du oftast befinner dig då du bloggar.
3. Vilken blogg har du följt längst?
4. Gå in på ditt senaste inlägg, plocka ut de tre första adjektiven (fortsätt till nästa inlägg om det behövs), och ge varsitt bloggtips för varenda beskrivningsord.
5. Enligt sann bloggartradition, ta en bild på dig precis nu.
6. Vad får dig att börja följa en blogg?
7. Ge tre bloggtips: en av nån du känner, en av nån du inte känner, och en som du nyligen börjat följa (av en bekant eller inte).
8. Varifrån fick du namnet på din blogg?
9. Utmana tre bloggare (som du inte nämnt i tidigare svar) att fylla i denna lista!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

10 reaktioner till “bloggblogglistan”

  1. Jee vilken bra lista, ska såklart fylla i! (Fast det kan räcka ett tag, är lite långsam på bloggfronten…) Skulle vara intressant med ännu en fråga om varifrån ens bloggnamn uppstått 😉 tacktack för tipset, blev glad! Och glad påsk förstås!

    1. Nämen javisst! Såklart en sån fråga ska med, bra idé ju. Sätter till den snabbt som attans! 😉 Och JEE that’s the spirit!!

      Och du det var så lite så, gillar din blogg! Glad påsk!

  2. Tihi, tack! Jag som är en så infrekvent och tidvis urdålig bloggare. Om jag pga av urdålig bloggare inte minns göra den här listan så vill jag att du ska veta att du är min äldsta och bästa blogg också ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s