fånga några zetan

WIN_20140323_171354_WIN_20140323_171358_

Har befunnit mig lite längre norrut över helgen, jag hade inte varit hemma i Katternö sen i julas och kattabstinensen var plågsam. Försökte ta kompisfoto med Esmeralda i förrgår, hon var exakt motsatsen till förtjust i idén. (Skam den som ger sig, dock.) I övrigt var det en helg som kom och gick snabbare än allmänhetens intresse för Google Glass. Har loppat, har kaffat (fikat), har pajat (klappat) katterna, har traskat ut i skogen bakom huset. Har inte kunnat sova ordentligt men har egentligen inte kunnat det på ett par veckor nu — kunde helt relatera till det Matthew McConaugheys karaktär i True Detective sa: ”I don’t sleep. I just dream”; hade innan tänkt exakt samma tanke, att jag varje natt bara drömmer och drömmer och drömmer och att jag aldrig tycks få någon djupsömn. (Har i och för sig hört att det bara är myt att vi inte drömmer under djupsömnen också, men ändå, då hjärnan verkar att från början till slut under sömnen ha varit sysselsatt med att drömma känns sömnstadiet sällan speciellt utvilande.)

Från natten till igår minns jag tydligast att jag på loppis hittade en underbar elektrisk skrivmaskin i metallic-skimrande mörkblått, en kombination av 40-tals-retro och modern, och genom fingerlätta små tryck på tangenterna knackade den ut bokstäver i ett ljuvligt typsnitt med en lite för hög dos svärta så att texten gav ett extra maffigt och läckert intryck, och jag var så lycklig för jag visste att denna maskin var, ja, i princip ALLT. Precis vad jag behövde. Vägen till både prestation och inspiration. Min musa. Min ständige sekreterare. Och så vidare. Just då, när allt detta mirakulösa framtidsskimmer uppenbarade sig för mig, vaknade jag såklart. Med lyckan fortfarande ekande nånstans i bröstet, men snabbt inpå kolliderande med den där besvikelsen som alltid kommer emot en efter en trevlig dröm förstås… men tanken på maskinen stannade med mig hela dagen och fungerade överraskande upplyftande av någon orsak. Känner av ett litet köpsug och habegär ännu idag faktiskt. Om jag nånsin skulle råka på en elskrivmaskin ens hälften så fulländad som den i drömmen under mina loppisexkursioner (i vaket tillstånd), så måste jag nog slå till. Tycker det är lite lustigt att jag inte egentligen visste att jag ville ha en elektrisk skrivmaskin innan jag drömde om en.

Ah, allt jag pratar om är att sova. Jag är ännu ganska trött för det mesta, eller, jag är sällan pigg och energin räcker aldrig långt. Hoppas för inatt på en sömn så djup att den liksom är komprimerad, dubbelverkande, som ett sömnextrakt, outspädd, extra effektiv. Det är vad jag drömmer om nu.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s