en försenad dagens

Peppe lade för ett par veckor sen fram förslaget att bloggare skulle återinföra dagens outfit och som ett fan av både garderobsspionage och stilmässiga självgestaltningar så understöder jag detta bigtime. Jag vill se vad ni har på er! Jag brukar ibland blogga sånt själv men inte ens i närheten som så ofta som jag brukar tänka att jag ska blogga sånt. Idéerna brukar oftast lämna i det teoretiska skedet, ofta tycker jag inte att jag har tid, eller så är det för mörkt, eller så börjar jag känna mig för fånig, eller så tycker jag att jag ser för jävlig ut på alla bilder, eller så börjar jag tänka sådär typiskt jantelagiskt som balanserar nånstans mellan självförakt och paranoid självmedvetenhet, att va fan, vad håller jag på med, jag är pinsam ju, alla tycker mina kläder är fula, jag har ingen smak. Och så vidare. Men så i fredags tog jag på mig det som avbildats på bilden nedanför och då jag senare på kvällen träffar en kostymör som säger att hon noterat mig under kvällens lopp för att hon tyckt att jag är så stiligt klädd, då jag tänker jag först SQUEE HIHI och sen tänker jag, precis som vilken plötsligt peppad någorlunda klädintresserad bloggare som helst, förstås: OOTD-post! Så i söndags drog jag på mig samma plagg igen. Sen poserade jag något oavslappnat fast mycket sömnigt.

IMAG0481_sv

Har blivit mer och mer insnöad på utsvängda och/eller vida byxor och framför allt sådana med hög midja, men tills nyligen hade jag bara ett par som är alldeles för tunna för denna årstid, men den som söker hen finner och för ett par veckor sen snubblade jag över detta year-round-dugliga par. Pris: 1€. Tack, loppis!

Något som sedan länge sen passerat insnöad-gränsen över till besatthet är tantiga finblusar — speciellt tunnare sådana i halvtransparent chiffong och polyesterblandningar, med rosetter som ska knytas, gnistrande knappar, plisseringar, veck och övriga små detaljer. Blusen ovanför är en av de nyaste tillskotten och med juvelslipade knappar längs med axlarna och upp till kragen som kantas med krås samt sydda veck i en våd framtill, så uppfyller den många av de kriterier som jag speciellt efterlyst. Pris: 0€. Tack, gratiskorg!

Nästan så det är pinsamt hur billigt klädd jag är (ha ha ha).

Har haft det här inlägget i mina utkast i flera dagar nu, som sagt så blir det ofta så att sånt som handlar om stil stannar där. Ska skärpa mig. Har tänkt mer än vanligt på kläder på sistone, det har nog något att göra med nästan-vårvädret som kikade förbi förra veckan och påminde mig om att det finns ett liv utanför denna invirade kokongtillvaro av lager-på-lager av tjocka, varma plagg under tunga, täta ytterplagg. Det har sin charm det med, men fan, det varar alltid för länge, även denna milda vinter.

Har förresten en fråga åt er: Vad fasiken är det för skor som det är tänkt att ska användas med vida byxben egentligen? Allt jag provade förutom platåskor såg så himla märkligt ut men orka gå omkring i höga klackar hela tiden. Förslag? Allt sportigt eller tåspetsigt är uteslutet men utöver sådant, berätta!

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

8 reaktioner till “en försenad dagens”

 1. Åh, jag älskar också detta byxplagg! Men håller med om att skorna är ett gissel, platå och annat riktigt högklackat funkar ju bra, eller sandaler, men det är ju inte riktigt säsong för det just nu, så sneakers kanske?

  1. Men VÄNTAS NU vad betyder ”sneakers” egentligen? Sportigt känns så FEL. Mest sportiga skorna jag har är ett par flatforms i modell tennissko, kanske nåt sånt? Risken är bara att det blir clownigt. (?!) Ugh skor är ALLTID krispunkten tycker jag, de kan stjälpa allt. Ytterst sällan lyfta. Bara om de är jääääkligt obekväma, men det är aldrig värt det.

   1. Jag tänker att typ såna här sneakers skulle kunna funka: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=49922201 dvs. det som du redan har, haha, mycket hjälp! Försöker själv hitta ett par snygga men väldigt vardagliga sneakers just nu, skitsvårt. Iofs är jag inte helt allergisk mot väldigt sportiga sneakers, men däremot är det svårt med de färger just sportiga sneakers oftast kommer i.

    1. Haha ja men det löste sig ju kanske smidigt då. Måste prova! Ah ja, kan förstå det, har noterat att ”riktiga” sneakers tycks vara vääääldigt neoniga i år. Tycker det ser piggt ut, skor är liksom lagom stort färgfält för att vara neon tycker jag, men de måste ju vara sjukt svårburna om en inte är mycket sportig/streettrendig till klädstilen. Börjar liksom bli dags att nån uppfinner det där neonsvart nu tycker jag!

  1. De är snygga! Tror jag har aldrig ägt ens nå liknande skor dock, måste prova i en skobutik nångång och se hur det känns. Tack för förslaget! 🙂

   1. Det räknas väl egentligen till herrskor, men har sett några enstaka par i kvinnornas skosortiment. Har tre par själv och alla är köpta från nätet, så jag vet inte hur sortimentet i Finlands skobutiker ser ut.
    Har ett par som festskor istället för högklackade, fungerar hur bra som helst!

    1. Vetdu jag har bildgooglat på dem för att se hur det skulle se ut med olika outfits och jag gillar det mer och mer! Tänker att om det inte går att finna i dammodell så vore killarnas barnavdelning en möjlighet, fast det kan hända att de då istället är klumpigare och rent av bredare i killmodell. Menmen. Vet inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s