helgen, teatern, vädret

Jag gick faktiskt på det, jag trodde att semivårvädret skulle hålla i sig tills slutet av april och då skulle det övergå till riktig vår. Men igår sa vädret LOL AS IF och våren sa SEE YA LATER SUCKERS. Då vi gick på teater igår var det snöfritt och då vi kom ut såg det ut som det gör i filmklippet ovanför. I vilket jag igen glömde att ljud kommer med (varför är det så svårt att minnas?) så den är ganska tyst av sig förutom något slutarljud från telefonen i Jims hand, som dokumenterade att jag dokumenterade.

CAM00034_sv
IMAG0445_sv

Vi har haft en bra och kul och lyckad helg som har innehållit mycket, jag tror faktiskt att det beror på det vårartade vädret vi hade haft den senaste tiden, allt har börjat kännas lite lättare och roligare och det har varit mer lockande att göra andra saker förutom att gå i ide. Vi har sett två teaterpjäser, både tragedi och komedi fast i omsvängd ordning. I fredags småsprang vi till teatern för premiären för Askungen – aska och fjädrar av Pipsa Lonka efter bröderna Grimm. Där medverkade många av våra kompisar från regissör till maskör till skådespelare, och jag är igen impad av hur begåvade människor är. Sätt namnet Agneta Lindroos bakom örat, världen! Har nu sett tre pjäser enligt hennes regi och kan konstatera att hon är min favoritregissör.

Efter föreställningen stannade vi ute, gick över till Café Ernst som teaterbesökare bör, råkade på Jims producent och så som det automatiskt tenderar bli då två musiker möts så blev ämnet främst musik, åt vad som kan ha varit den godaste omeletten jag nånsin ätit, joinade teatermänniskorna på fest och hade så trevligt att vi stannade där så länge att vi missade The Rogues som spelade på O’Malleys, gick ändå dit senare för att träffa kompisar, gick hem vid tretiden, åt popcorn, somnade. Vaknade sent på förmiddagen och fick en plötslig ingivelse att besöka ett antikvariat, fantiserade (förgäves) om att jag skulle hitta en massa esoteriska böcker att välja och vraka mellan, Jim köpte en samling brev skrivna av Elmer Diktonius, sniffade på och köpte ett par rumsdofter på Indiska, sniffade och provade men köpte sen ingen parfym på Kicks, gick till Subway och köpte varsin smöggis, köpte vitaminvatten på R-kiosken, gick hem, åt maten vars jalopeñaskivor var bisarrt och plågsamt starka. Var missnöjd. Blev sömnig. Hade inte tid att tupplura och fick sen som en upprepning av dagen innan småspringa till teatern ännu en gång för att hinna i tid, men den gången för Henrik Ibsens John Gabriel Borkman. Var bedrövligt trött under första akten men piggnade till under andra då jag hade fått i mig en skvätt kaffe i pausen. Gick efteråt till D.O.M. där vi träffade en kompis på ett par, p.g.a. snöovädret föll kalasalternativet på andra sidan av stan bort, på puben träffade vi ena skådisen ur pjäsen och han berättade att föreställningen blivit ganska annorlunda än övriga i.o.m. att den ena skådespelaren hade skadat sig och att det gjorde att en del av konceptet föll bort. Trist, men känner mest bara empati för skådisen som ju måste ha haft jäkla ont. Hade en trevlig kväll, pratade bl.a. dialekter och korruption, gick hem runt ett-tiden efter att vi aningen ovilligt accepterat att vi var alldeles för trötta för något annat, gjorde misstaget att gå till Hesburger p.g.a samma urusla matplanering som sträckt sig genom hela helgen, åt en falafelburgare som gav mig magknip (misstänker det var brödets fel — äter bara fullkorn nu för tiden och magen är möjligtvis ovan med något annat) och somnade till Frasier.

Är ännu supertrött fast jag fick ganska många timmar sömn inatt. Därav denna oinspirerade uppräkning av ”först gjorde vi si och sen gjorde vi så”. Hade tänkt mig ett betydligt roligare inlägg än det här men nu halvligger jag här djupt nersjunkt i soffan, hemskt oergonomiskt positionerad faktiskt, och all ork har sipprat ur mig i en stadig strömning sen jag påbörjade inlägget och nu är jag nästan tom. Men ändå, hade det här varit för en månad sen så är jag ganska säker på att efter fredagens teaterbesök så hade jag inte orkat gå ut, jag hade gått hem och kollapsat på samma plats där jag är nu. Och hade jag trotsat orken och ändå gått ut, så skulle jag definitivt inte orkat gå ut på stan nästa eftermiddag. Och så vidare. Så tack för den energiboosten, semivåren. Kom tillbaka snart.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

4 reaktioner till “helgen, teatern, vädret”

  1. Nää, usch, fy! Och jag som precis gjorde en spellista som tribut till våren. Kommer det en backlash nu är det garanterat den spellistans fel och jag kommer att falla ner i ett töcken av desperation och vintertrötthet!

    1. Hoppas ni klarar er undan den, det här känns inte ok! Kom ner ganska mycket snö igår också och nu singlar det igen ner lite, men väldigt försiktigt och rent av försynt, som att skyarna VET att this shit ain’t right men försöker smyga ner några flingor ändå. :[

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s