årets fest 1983

aaretsfest1983_01

Det slog mig att jag samlat på mig en del opublicerade bilder, t.ex. de från mitt och Marias (som syns på bild) gemensamma trettioårskalas. Temat var naturligtvis ”Årets fest 1983” och så att ingen skulle glömma vilket årtal det var som gällde hade vi fixat ballonger. (Från Tiimari som sorgligt nog gått i konkurs. Mycket upprörande! RIP favvoaffär, RIP.) Den lilla neonslingan under ballongerna formar förresten ordet ”party”. Party!

aaretsfest1983_02

Vi försökte förstås också matcha mat & dryck till temat, så som tilltugg bjöd vi exempelvis på cocktailsnacks så som grissini, tandpetare med olika godsaker på, olika typer av kex, vindruvor, samt mögelostar (nästan lika ädla och gamla som vi) festligt pyntade med glitterpinnar (istället för tårta med ljus, tänkte vi). Det kanske blev lite mer nittio- än åttiotaligt sist och slutligen, jag vet inte, men åtminstone bålen smakade som en självklar 80-talsdröm med massor av kokos, passionsfrukt och andra tropiska fruktsmaker.

aaretsfest1983_03 aaretsfest1983_04

Vi hade också köpt ett fåtal andra ballonger, t.ex. denna rosa delfin för jag menar hur skulle vi inte kunna köpa den till en fest med 80-talstema? Den observante noterar också kanske en viss konstnärlig vibb och artsy rekvisita i dessa bilder och det beror på att festen hölls i Marias ateljé som hon delar med några personer.

aaretsfest1983_05 aaretsfest1983_06 aaretsfest1983_07

Smög några porträtt.

aaretsfest1983_08 aaretsfest1983_09

Den rosa kameran Maria håller i är en engångskamera som jag limmade presentpapper på. ”Partycam 1983”, var förstås dess namn.

aaretsfest1983_10 aaretsfest1983_11 aaretsfest1983_12

Ännu lite mera gästporträtt i smyg, på sista bilden Sylvia som är en av de vars ateljé är i samma utrymme. (Tjuvkikade lite. Rapport: Allt såg överjordiskt och underskönt ut, precis som en kunde föreställa sig att det skulle.)

aaretsfest1983_13 aaretsfest1983_14

En del av oss ute på cigg. (Vill minnas att nån sa ”Säg skiiiit” för den andra bilden.)

aaretsfest1983_15 aaretsfest1983_16

Här hade de mest dansanta människorna börjat komma igång med nån svängom. I bakgrunden på första bilden skymtas förresten en till av ballongerna, en champagneflaska. Så glamouröst. Vi hade ännu en annan ballong också, den i form av ett champagneglas, men den finns ingen bild på.

aaretsfest1983_17

Karin & Karolina! Är så jäkla glad att de var där. Här hade det också blivit kamerabyte, hade med mig två kameror men bara ett minneskort, hah.

aaretsfest1983_18 aaretsfest1983_19 aaretsfest1983_20 aaretsfest1983_21

Och HÄR var dansgolvet i full gång och vi spelade förstås endast musik som hade kommit ut senast år 1983. Jim hade de märkligaste men samtidigt bästa movesen som vanligt.

aaretsfest1983_22

Denna surpuppebild har ni kanske sett innan men här är den igen då.

aaretsfest1983_23

Här ser jag lite snällare och gladare ut, detta tack vare Karin som har ett makalöst gott inflytande på mig!

aaretsfest1983_24 aaretsfest1983_25

Delfinen fick dansa med många och till sist slog den alltså självmant fenorna i taket. Höhö. Höhöhöh.

M.v.h.,
en spjuver

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

6 reaktioner till “årets fest 1983”

    1. Ahh det skulle ha varit så super att ha dig där! Blir nyfiken på dina moves, var dessvärre inte särdeles begåvad på 80-tals-dansen själv. Arbetade dock ut nåt slags axelknyck som kändes lagom kaxigt och som jag nästan kunde anpassa enligt takt och tempo i musiken. Show & tell sen då vi ses!

  1. Åh, det hade varit SÅ kul att vara med på den festen. Får riktigt dryyft efter dig, din spjuver, och Karin. Samtidigt sitter jag och småfnissar i ett försök att inte skratta högt för mig själv här på tåget då jag ser Jims superba moves.

    1. Ahhh +1 månad senare: Jaaa! Skulle ha varit så roligt, men det kommer väl fler fester! 🙂 Haha jepp, Jim kan verkligen det där med att ~dance like no one’s watching~

  2. hej, ramlade in på inlägget först nu, hade trasslat bort adressen. Vilken rolig fest det var! kul att se fina bilderna. Hipp hipp hurra lev lyckligt och länge!

    1. Tack Sylvia! 🙂 Och tack för att du kom! Dagen efter kom jag ihåg att jag vid något skede var fullt övertygad om att drottning Silvia hette Sylvia och att det var ett jÄtTeFeStLiGt sammanträffande att du blev just henne i galenpanna-spelet. Lol go home Linnea u r drunk. ¯_(ツ)_/¯

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s