hot dreams, hot streams

 

Timber Timbre, mitt favoritband (eller min favoritartist, vet inte vad TT klassas som?), släpper ny skiva i april och idag har titelspåret med video släppts. Obs, det är mycket naket kvinnfolk i videon.

Var vid första lyssningen något tveksam, rent av en gnutta orolig för framtida besvikelse — har inget emot saxofonslisket, stripklubbshettan och den plötsligt höga, nästan tropiska luftfuktigheten, men det är bara så långt ifrån pianoklinket, gitarrsträngknirret, timmerstugedraget och den torra luften virvlande av damm som jag är van med. Men redan efter min andra lyssning gillade jag den direkt tre gånger mer än jag gjorde efter den första, så jag tror det löser sig! Taylor Kirks röst låter perfekt sensuell till det heta drömtemat, men jag föredrar ju ändå då han sjunger om exempelvis…

… döden och efterlivet,

… förbannelse och omöjlig frälsning,

… eller olika former av vidskeplighet och ritualer. Och allt möjligt annat, alltid förpackat i en nätt liten ockult låda som du är ändlöst fängslad av men som du aldrig lyckas öppna helt så att del av innehållet kan du bara skymta lite av där det ligger dolt i skuggan. Jag menar. Sånt går ju direkt rakt in i hjärtat förstås.

Även om den nya singeln inte alls är lika kuslig som vissa andra så har den ändå något av en krypande fara-vibb, det gjorde mig glad att märka att den finns kvar. Hade nog saknat den om den varit helt borta. Om hela albumet fortsätter i samma andra som singeln så tror jag det sist och slutligen kommer bli magnifikt och suveränt och alla sorters fantastiskt. Ser verkligen fram emot första april nu!

Bra musik. ♥ Jee.

Publicerat av

Linnea P.

Munter dysterkvist. Finlandssvensk åttiotalist. Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s