nu var vi här igen då

Ditt & datt

Vi har nått den tiden på året då jag lessnat och bloggen vissnat. Eller surnat, vore kanske en mer passande beskrivning, med tanke på att jag antar att det, om något, är vad en häxbrygd gör med tiden. Åtminstone om den är felkomponerad, kanske, vilket jag tror att den kan vara, kanske. Skulle föredra att bloggen var mer som vin, mognande med åldern, och mindre som mjölk. Har surnat jag med, förvisso hör det säkerligen till årstiden (skrev nyss nästan ordet ”åldern” — huu, bedrövliga tanke) men det är nog något annat med. Blir ofta mycket obekväm. Tankeförlamad. Ännu mer handlingsförlamad. Halvfärdiga utkast samlas på hög och de känns alla väldigt krystade och framtvingade. Kan ibland, fast ytterst sällan, känna mig inspirerad till att förmedla något via den här kanalen men när jag väl försöker komma igång så tar bloggen kål på inspirationen. Förstår inte riktigt hur det kommer sig men så tycks det vara.

För en tid sen var det en man som hade knåpat ihop frasen ”Linneas bittra häxbrygder”, och denna kluriga omformulering var han så nöjd med att han återanvände den på ett par ställen. Lite gulligt, egentligen. Jag var inte bitter alls angående sånt han antog att jag var förbittrad över, men däremot tänker jag att det är ganska passande för nuläget. Att tänka på brygden ger inte sällan en aningen bitter känsla numera. En besk liten bismak. En något unken lukt. En matsked koriander, för de av oss som saknar koriander-uppskattnings-genen. (En matsked diskmedel, för er andra.) En knivsudd av den vidrigaste helveteskryddan av alla: anis. (*gör korstecknet*) Bittermandel. Rönnbär. Brysselkål. Och så vidare, ni fattar. Skulle gärna byta ut dem mot t.ex. ingefära, svarta vinbär och lila krusbär.

Vanligtvis brukar jag ungefär kring den här tiden på året ta en bloggpaus, som sällan brukar vara längre än övriga pauser mellan inläggen, så de har väl varit ganska onödiga på det viset. Men får se. Längtar liksom till nån slags e-förändring (hah, skitfånigt, jag vet) och känner ett behov av att ta i med nya friska tag, men det kan hända att det kommer ta en tid innan jag kan bara. Är inte direkt superduperbra på att få saker och ting att ske. (Läs: Är urusel på det.)

Angående nya friska tag så tror förresten att jag redan har ett nyårslöfte för 2014 på gång: Inte blogga om mitt bloggande, för fan. !! Utropstecken!!!ett

Har förresten ett teatertips också åt er som befinner er i Vasaregionen: Den nya gudomliga komedin! Såg den förra helgen och gillade den massor. Sjukt fyndig, väldigt rolig, och mycket mitt-i-prick. I skrivande stund finns det finns fyra föreställningsmöjligheter kvar som ni ser på FB-eventsidan, jag rekommenderar att ni väljer en och inte missar! Jag gick på förra lördagens matinétillställning, det var mycket trevligt. Känner starkt att jag borde ta tag i fler matinétillfällen.

Utlovade bildcreds: Frank.

8 reaktioner på ”nu var vi här igen då

 1. önskar jag kunde se teatern! blääää på distans. jag älskar tuuli, hon är fantastisk (har gått i min gamla skola hihi).

  hösten är en jobbig bloggtid! speciellt när alla löv vissnat vilket de gör på tre sekunder nuförtiden. liksom kul att ba ”hej bloggen idag låg jag hemma HELA DAGEN hejdå”. hemska årstid.

  Gilla

  1. Jag tänkte på det alldeles nyligen (då jag såg att du var bjuden på eventet) att ni såklart känner varandra! Alltså grr att du och jag inte kände varandra då du bodde här i stan. Snyft. Tuuli var helt suverän i teatern, det var förresten de andra också! Blev väldigt impad av dem alla.

   Haha nämen precis. ”Hej bloggen idag vaknade jag nästan men inte riktigt hejdå”.

   Gilla

   1. har tänkt på det jag med, att jag flyttade PRECIS när vi börjat prata på the internets. attan!

    min gamla klass gör sina slutarbeten nu och ska uppföra dem på våren någon gång. så gå och titta om du har möjlighet! alltså, jag är nog glad att jag slutade, ingen aning vad jag skulle göra som färdig dramainstruktör om ett halvår 😮

    Gilla

   2. Alltså verkligen, urusel tajming av oss.

    Ja, kanske jag gör det! Är ganska dålig på att komma mig för att gå på teater, har aldrig haft något jättestort intresse av teater i allmänhet, men det är superkul att se kompisar och bekanta på scenen.

    Haha ja, jag försökte två gånger (2!!) studera till klädsömmare. Sjukt lättad att jag var lika skoltrött, apatisk och deprimerad båda gångerna hahaha.

    Gilla

 2. Alltså ”Linneas bittra häxbrygder” som någonting negativt?! Oj. Det uttrycket är ju alldeles för bra för att inte reclaima! 😉

  Åh så jag känner igen mig i den där handlingsförlamningen och de där halvfärdiga utkasten…

  Gilla

  1. Haha exakt! Det var definitivt inte avsett som en komplimang men va fan, har jag redan reclaimat ”häxa” så torde ”bittra häxbrygder” inte vara någon större match. ^__^ Borde egentligen döpa en gnäll-kategori här på bloggen till det.

   Det är så störande att det ska vara så svårt att skriva nånting klart! Fattar inte hur en del bloggare bara knappar inlägg efter inlägg ur sig. Kan känna mig väldigt avundsjuk på de som har den förmågan ibland.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s