dies saturni

Ditt & datt

20131019_pastaooh.jpg

Hade tänkt fylla i en sån där typisk bloggfrågelista som bad om en bild i nuet via webcam, men jag inser nu att jag inte hinner fylla i hela den där listan för jag är ofattbart långsam med sådana, så jag skippar den. Men bilden handlar alltså om att jag har hårt skurit ner på mitt kolhydratsintag men tidigare idag åt jag äntligen fullkornspasta, och jag såg alltså verkligen fram emot att sätta igång med portionen. Och under scarfturbanen är håret i papiljotter som jag snart borde ta ner och antagligen sätta upp på något annat sätt igen för jag fullkomligt avskyr mitt hår sen en korkad klippning för några veckor sedan och blir numera vansinnig av att se det hänga löst.

Det är sällan något händer i Vasa men denna helg är annorlunda. Istället är det typiskt nog två händelser på gång; den årliga filmfestivalen på Ritz som jag gillar att gå på, och singer/songerwriterkväll på Doo-Bop där Jim ska spela. Gah. De hade ju gärna fått inträffa olika dagar, men istället får vi nu irra av och an en aning. Jim är dessutom ännu förkyld (men ska testa spela & sjunga lite i alla fall) och under gårdagens arbetsdag utvecklade jag migrän och jag är ännu ganska öm i huvudet. Känns som att kvällen kan gå lite hur som helst, alltså.

Då jag kom hem igår lade jag mig ner på sängen, blundade och lyssnade på Suzanne Collins The Hunger Games i ljudboksformat i ett mörkt rum i några timmar. Mycket behagligt. Precis lagom för vad jag står ut med, det förvärrade inte migränen och jag var ändå inte tvungen att utstå extremt dödstråk. Hurra för ljudböcker, alltså, vilka suveräna grejer de är ändå.

8 reaktioner på ”dies saturni

 1. En eventuellt dum fråga, men hur skär man ner på kolhydrater om man äter vegetariskt? Själv har jag försökt dra ner på min köttkonsumtion, lihaton lokakuu till ära, men också sådär annars för att det känns vettigt.

  Gilla

  1. Nä, det är jag uttrycker mig dumt då jag bara säger kolhydrater då vad jag egentligen syftar på är stärkelse. Har alltså undvikit spannmål, ris, potatis och sånt, och har istället ätit mycket frukter och grönsaker. Lite såna stärkelser har det nog blivit i alla fall men långt ifrån mitt traditionella proppmättsätande av dem alltså. Istället för att på lunchen äta t.ex. risotto + bröd så har jag ätit ägg, bönor, morot, mandarin, avokado och banan, typ.

   Hur har det gått med vegetariska maten? Jag är nu en sån jäkla dålig vegetarian själv och orkar sällan kocka på riktigt, så jag hoppas att du postar nåt bra recept om du hittar ett, för matlagningsinspiration. 🙂

   Gilla

   1. Ah, då förstår jag. 🙂

    Helt ärligt så är det Niki som stått för det mesta av kockandet, jag har helt enkelt inte haft så mycket tid och ork själv. Han har gjort diverse grytor och sjukt god falafel. Fast i går gjorde jag faktiskt en god och ganska enkel tomatsoppa och för någon dag sedan marinerade jag tofu som jag stekte och åt med baba ganousch och det blev helt gott. Skulle bara behöva komma mig för att uppdatera bloggen någon gång också.

    Gilla

   2. Jag röstar på gästbloggarNiki! 😀 Och herrejösses, avundas så din ork att göra avancerad mat! Var tvungen att googla baba ganousch och blev snåååål.

    Gilla

   3. Gästblogg vore inte så dumt. Nååå, inte är det så avancerat, men tack. 🙂 Baba ganousch är verkligen gott – och inte svårt heller. Bara att ugnsbaka aubergine och sedan mojsa ihop det med lite annat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s