sånt i huvudet

Ditt & datt

I söndags, då vi körde ut till loppiset, missade vi ena avfarten och fick således uppleva lite mer landsbygd än vi hade förväntat oss innan vi kom fram till vårt slutmål Oma Tori. Som jag alltid kallar för Omena Tori, i början i misstag för jag blandade konstant ihop det med Omena Hotelli (a.k.a. Oma Hotelli, såklart), sen halvt självironiskt, men numera av vana så gammal och ingrodd att jag blev uppriktigt förvånad då vi kom fram och jag läste på skylten orden ”Oma Tori”.

Det är bara tisdag och jag längtar redan tills helgen, för att jag då ska kunna tillbringa en hel dag iklädd morgonrock. Jo, jag drömmer stort jag. Alla borde ha en morgonrock, men den måste också vara en specifik sort. Där hem-hemma i Katternö har jag en lila i mikrofleece som är varm och skön, men en del av mig känner sig alltid sliskig och sluskig i den, som något katten hade sniffat på med avsmak och sen försökt krafsa över om jag låg i ett hörn. Men i min buteljgröna, hellånga, sammetslena rock å andra sidan så känns det aldrig som att jag slöar, istället tänker jag alltid att jag lounge-ar, och det gömmer sig något blygt och inspirerat stämningshöjande i den skillnaden.

Satt hemma på lunchen idag och halvtittade på något irrelevant tv-program så länge jag åt då jag plötsligt noterar slutet av ett varningsmeddelande. Hann inte se vad det handlade om eller var varningen gällde men jag hann tänka lite på giftiga gaser och, som jag tror de flesta av oss uppväxta under Tjernobylolyckan, tänka på radioaktivitet. (Trots att det såklart är totalt ologiskt, skulle något sånt hända så skulle ju inte direkt varningen ske via en tyst textremsa på tv liksom.) Men det visade sig sen handla om en björn som låtit aggressiv i Kristinestad. (Hehe.) Ändå, efteråt, så var jag uppretad på att den där kärnkraftsverksfaran visar sig finnas nånstans nära till i bakhuvudet, och att det är folk okej med — att om det skiter sig så skiter det sig rejält, men vindkraftverk å andra sidan? NEJ. De är FULA.

Är även nu en gnutta uppretad, mest på mig själv och att dagarna är så korta och att direkt jag kommer hem pyser energin ur mig. Är både uttråkad och uttråkande. Känns som att jag alltid haltar med något, som att det aldrig riktigt räcker till. Det, något, allt, jag, jag vet inte vad, vad som helst kanske, kanske inget som går att sätta ord på. Men ändå, det är en retsam känsla där nånstans, och den tycks ha bestämt sig för att bosätta sig där, var ”där” än är. Vill säga att det är nånstans bakom naveln men let’s be real nu, det är förstås i huvudet som allt annat.

2 reaktioner på ”sånt i huvudet

  1. En bekant skrev en gång nånting om en drake som finns bakom hans vänstra öra, bakom huvudet, som en aning i ögonvrån. Jag tycker det är en bra konstruktion. Draken finns där och kan driva oss framåt, eller så är den nånting som håller oss tillbaka, gör oss osäkra eftersom den är så diffus och vi inte har identifierat den. Vi måste förstå vår egen drake, alla har olika. Några får kämpa för att bromsa sin, andra för att sparka på den.

    Gilla

    1. Tror att för min del är det svårt att hitta någon balans, är t.ex. ovan efter lång tid som arbetslös att arbeta och blir fortsättningsvis väldigt matt av det. Är också en nattuggla och som kreativast om nätterna men nu kan jag ju inte sitta uppe om nätterna och jobba längre, förstås, om jag ska orka upp nästa morgon. Blir lätt distraherad av olika ljud och finner sällan någon ro dagtid, e.t.c. Att sådant! Hoppas på att finna nån slags ny rutin, att vänja mig med det här nio-till-fem-livet, för så som det känns nu är det nog lite så att arbetsdagen slukar hela dagen fastän det inte alls är sant egentligen. Dumt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s