den första dödssynden

Stil & syssla

Gick på loppis igår, hittade två stycken huvudbonader och två stycken överkroppsplagg.

20131014_001.JPG

En blommig blus av Marja Valonen för 3€. Med axelkuddar som nog ska tas bort. Blir antagligen tvungen att lyfta axlarna då kuddarna är borttagna, vilket brukar kunna bli krångligt, så jag drar mig lite för att sätta igång.

20131014_002.JPG

En paljettpyntad tröja av Hollywood & Vine för 1,80€. Med extrema pingvinärmar som jag måste göra något åt. Funderar också på att korta av tröjan till midjelängd men jag ska börja med att ta in ärmarna och se vad som händer. Eller, ska jag göra helt tvärtom? Hjälp mig internet.

Hatten och mössan får ni inga bilder på för jag var så groteskt ful på bilderna. Fattar inte vad som händer med mitt ansikte, det är inte som det ska. Hoppas det är tillfälligt men tänker också att det kan ha att göra med ålderdomen vilket inte direkt gör att min 30-års-kris känns mycket bättre. Lyssnar dessutom på The Picture of Dorian Gray på jobbet och det är för jävligt. Inte boken, men upplevelsen tajmad i nuet. Den innehåller så mycket prat om ungdomens skönhet och hur vidriga folks ansikten de blir då de åldrar, vilket f.ö. inte är något jag håller med om, men jag sitter ju liksom där och känner mig träffad och plågad och mer eller mindre som Quasimodo in the making. Näe, det är inget jag rekommenderar. Om du redan krisar lite över endera ålder eller skönhet eller både och, håll dig för fasiken långt borta från Oscar Wilde och Dorian Gray.

2 reaktioner på ”den första dödssynden

 1. Vintage queen to the rescue! Jag tycker du skippar att ta bort axelkuddarna fö de första, då sparas du jobbigt pyssel och kuddar är snyggt till en sån där topp. Den andra ser jag spontant att du kortar av i midjan, ärmarna lämnas. Men det är bara vad jag skulle göra. En smalapitt som du passar ju i alla former så då blir det int så noga med hur du gör. Men keyword är nog simple, tycker jag. Inte komplicera, särskilt int ifall du int är säker med hur du ser plagget i sitt fulla potential.

  Sen till frågan om fult ansikte-syndromet. Att smeta på mer smink brukar hjälpa. Alternativt gå ner i vikt. Jag vet att när jag börjar tycka att jag ser hideous ut på bilder så har övervikten nått ansiktet, och då är det fan akut. Dock tvivlar jag att en smalapitt som du har det problemet. Sen finns det bad face days också. När dragen bara int är så huippu. Då är det bara att skippa och tänka att det går om, vilket det alltid gör. Du veit ju att du är grann som fan så skärp de!

  Puss o kram. Hoppas mina väl valda ord hjälpte.

  Gilla

  1. Haha, tack, och ja! Det gjorde de. Du har nog rätt, ska åtminstone testköra blusen med kuddarna kvar och se hur det känns och först sen fatta beslutet om jag ska göra något åt dem eller inte. Och den andra ska jag börja med att testa vika upp bara och se hur det ser ut, jag har inte ens gjort det än.

   Och jag tror också du kan ha rätt angående att gå upp i vikt, tror jag har lagt på mig ett par kilon men det känns ju dumt att gnälla om sånt när det ändå inte rör sig om övervikt. Men det tycks va så att om jag går upp lite så sätter det sig kring käklinjen och it’s not working for me alls. Buu.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s