bläckfärgningsexperiment

Ditt & datt

blaeckfaergning_001

Nyligen bollplankade jag med Jim angående möjligheten att färga tygblommor med utspädd akrylfärg. Har tänkt det på en tid och har funderat att jag skulle ta med mig tuben med svart akrylfärg jag har där hem-hemma i Katternö, men sist jag var dit så följde den aldrig med till Vasa ändå. Har varit sur på min glömska. Men så igår på loppis hittade jag först två buketter med vita tygblommor direkt jag kom in, och till på köpet en flaska bläck några minuter efter att jag mumlat att jag hoppas att jag också skulle råka på lite färg. Ibland har man tur!

blaeckfaergning_002

Jag hällde bläcket i en plastlåda och spädde ut det med lite vatten, sen lade jag ner blommorna och lät dem ligga där och suga i sig av färgen i några timmar. Jag rörde om nu som då. Den här bilden var tagen ganska i början, de mörknade mer vartefter.

blaeckfaergning_003

Över natten har jag haft dem på tork ute på balkongen, när jag steg upp idag var de torra.

blaeckfaergning_004

De blev flammigt blågråa, och det är jag mycket nöjd med. Får återkomma när jag gjort något av dem, tillsvidare kan ni kolla in Ellens rosdiadem.

blaeckfaergning_005

När jag plockade upp de f.d. vita blommorna för att sätta dem på tork så fanns det ännu en hel del vätska kvar i lådan, så över natten passade jag på att färga en del ljusrosa blommor jag också haft här hemma, vilka nu är ute på tork. De blommor som nu ser ut som mörka blåklintar nere i vänstra hörnet följde i samma bukett som de blommor jag använde till detta diadem, nere i högra hörnet är två av gårdagens loppisblommor som jag färgade två gånger eftersom jag lät suga upp den sista vätskan som fanns i lådan i morse, och de övriga blommorna och bladen var del av en bukett några killar jag känner lagt under min bils vindrutetorkare för några år sedan. (Den bilen var händelsevis gråblå den med — känns bra, passande på något vis?) Har förstås sparat buketten under alla de här åren och nu ska den äntligen komma till användning. Vet inte exakt hur ännu men det är klart att det blir nån slags huvudaccessoar av dem.

2 reaktioner på ”bläckfärgningsexperiment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s